Jim Lyngvild: Kronprinsesse Mary må øjeblikkelig skrotte sin Birkin-taske

Ingen kan i fremtiden vise sig med en taske af dyr, som er flået levende, mener han

Den billigste Birkin-taske koster 50.000 kroner. Den dyreste en million. Marys taske har kostet 221.000 kroner. (Foto: Hanne Juul/All Over)
Den billigste Birkin-taske koster 50.000 kroner. Den dyreste en million. Marys taske har kostet 221.000 kroner. (Foto: Hanne Juul/All Over)

- Det vil være pinligt og helt uacceptabelt, hvis kronprinsesse Mary igen viser sig med sin Birkin-taske - nu hvor PETA har afsløret, at tasken laves af krokodiller og alligatorer, som flåes levende.

Man har jord i hovedet, hvis man køber så dyre tasker, mener den bramfri Jim Lyngvild. Foto: Michael Stub
Man har jord i hovedet, hvis man køber så dyre tasker, mener den bramfri Jim Lyngvild. Foto: Michael Stub
 

Sexsymbol vil fjerne sit navn fra Birkin-tasken

Før Jim Lyngvild blev ølbrygger, forfatter, viking og cremefabrikant levede han af at style kendte i massevis, og han ved alt om, hvad der kræves for at pleje et image.

Mary får taske til 221.000 kroner

- Jeg har aldrig arbejdet med folk, der trods en stor indkomst havde lyst til at bruge penge på en Birkin-taske. De har ikke haft behov for at stive sig selv af med den signalværdi, som er i sådan en taske. Og nu hvor Hermes bestialske dyremishandling er blevet afsløret, er det da helt udelukket. Mary må øjeblikkelig tage afstand fra Birkin-tasken og gemme den langt væk. At bære den fremover vil være det samme som at sige, at man er ligeglad med dyrevelfærd.

Jane Birkin vil ikke lægge navn til, at dyr flåes levende. Foto: Abaca
Jane Birkin vil ikke lægge navn til, at dyr flåes levende. Foto: Abaca
 

Hermes produktionsmetoder ligner i Lyngvilds optik de uhyrligheder, folk begik, da man i sin tid flåede pelsen af babysæler, mens de var i live.

Grådigt af Mary at modtage taske

- Pels er et glimrende materiale, og det er alt andet dyreskind også, men det skal foregår ordentligt. Dyr skal ikke lide. Dem, der udsætter dyr for pinsler, skulle have samme tur selv.

Lyngvild er ikke i tvivl om, at PETA har magt til at starte en shitstorm blandt USA's og Europas kendte kvinder, og det kan blive bankerot for Hermes.

Kongelige shopper for 99.000 om dagen

- Birkin-tasken er Hermes' guldkalv. Det er den, der siden 60'erne har gjort Hermes til det, firmaet er i dag. I og med at Jane Birkin har trukket sit navn og ikke længere vil tillade Hermes at producere tasker med 'Birkin'-navnet, fordi hun selvfølgelig ikke kan acceptere at lægge navn til det svineri mod dyr, kan hun meget vel trække tæppet væk under det tidligere så populære taskemærke.

Multimanden, Jim Lyngvild, mener, at hvis man før blev målt på at gå med tasken, fordi man så viste, at man tilhørte de øverste i fødekæden, vil man nu blive målt på at lade tasken stå.

Mary klædt på for 129.000 kroner

- I Hollywood går alle de rige fruer enormt meget op i dyrevelfærd, og hvis de vender tommelfingeren nedad, skal Hermes virkelig på arbejde for at genoprette deres brand. Men det kan lade sig gøre for et firma at vaske de sorte pletter af sine mærkevarer. Tag nu Hugo Boss, der designede nazi-uniformer under krigen. Det er glemt i dag, og f.eks. kronprinsesse Mary elsker at gå i Hugo Boss. Den slags tager bare lidt tid. Men lige nu må hun lægge sin Birkin-taske væk, med mindre hun vil havne i strid modvind. Der vil fremover blive holdt øje med, om hun bærer den taske.

Der er dog flere damer fra de samme cirkler i den danske overklasse, som ejer Birkin-tasker. Tv-baronessen Caroline Fleming, baronesse Helle Reedtz-Thott, grevinde Catherine Danneskiold-Samsøe samt journalist og tvkommentator på TV2 til royale begivenheder, Anna von Lowzow - gift med hofjægermester Klavs von Lowzow skal være blandt de stolte Birkin-bærere.

Det har ikke været muligt at komme i kontakt med nogen af damerne og hører, hvad deres holdning er til tasker af dyr, som er blevet frataget deres skind i levende live.

Kongehusets pressetjeneste havde heller ingen kommentarer til kronprinsesse Marys videre brug af sin Birkin-taske.

Hermes styrtdykker efter aktiedistribution

Den britiske avis The Telegraph skriver torsdag, at Hermes godt nok har svaret Jane Birkin - og har lovet at undersøge den farm i Texas, hvor PETA-videoen, som afslørede svineriet, blev optaget. Taskefabrikken hævder, at man som firma altid søger de højeste etiske standarder.

Men pudsigt nok undgår Hermes fuldstændigt i det svar, avisen trykker, at forholde sig til, at Birkin ikke vil have, at hendes navn bruges mere.

En jurist mener, at det skyldes, at der er usikkerhed om, hvad de aftaler, der blev lavet mellem Jane Birkin og Hermes for mere end 30 år siden egentlig betyder. Faktisk kan Birkin godt risikere ikke længere at kunne bestemme over sit navn, og så vil det være op til Hermes, om man vil efterkomme hendes ønske.

Dog synes det uhyre dumt, hvis taskefabrikanten ender med at udøve den slags tvang over for en dyrevelfærdselskende berømthed som Jane Birkin. Når man først er taget med bukserne langt nede om anklerne - og der tilmed findes billeder af det, vil det utvivlsomt give voldsomt bagslag for Hermes, hvis firmaet begynder at vise muskler.