Lørdag d. 10. feb. 2018 - kl. 10:28Opdateret lørdag d. 10. feb. 2018 - kl. 11:51
Joachim og børnebørn besøgte prins Henrik igen
Kort før klokken 10.30 ankom prinsen med sine to ældste sønner til Rigshospitalet
Få seneste nyt her
Prins Joachim er lørdag morgen igen ankommet til Rigshospitalet for at besøge prins Henrik. Han har sine to ældste sønner, prins Nikolaj og prins Felix, med.
Det er anden gang på under 20 timer, at han besøger sin far sammen med sønnerne.
Udover den nærmeste familie er hofmarskal Michael Ehrenreich også til stede på Rigshospitalet.
I over en time var Joachim og børnene på Rigshospitalet, inden de igen forlod stedet.
Siden fredag morgen, hvor kongehuset oplyste, at prins Henriks tilstand var alvorligt forværret, har den tætte familie flere gange været på besøg på Rigshospitalet.
Her ankommer Joachim og børnene:
Sent fredag aften besøgte kronprins Frederik sin far på hospitalet. Han ankom kort tid efter, han var landet fra Sydkorea, hvor han havde været i forbindelse med Vinter OL. Han var sammen med dronningen og sin hustru, kronprinsesse Mary, på hospitalet.
Kronprinsessen havde ligesom dronningen været der tidligere på dagen. Kort før klokken 11.00 fredag ankom Mary til hospitalet med kronprinsparrets to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella. De forlod igen hospitalet efter en halv time.
(Artiklen fortsætter under billederne)
Prins Joachim ankommer til Riget. Foto: Jakob Jørgensen.
Foto: Jakob Jørgensen
Felix og Nikolaj ankommer. Foto: Jakob Jørgensen.
Michael Ehrenreich er ankommet til Rigshospitalet. Foto: Jakob Jørgensen
Prins Henrik har været indlagt siden 28. januar, efter han var blevet syg under en rejse til Egypten. Det blev senere meldt ud, at man havde fundet en godartet tumor i prinsens venstre lunge.
Selvom flere familiemedlemmer fredag besøgte prinsen på hospitalet, så er den franske familie endnu ikke på vej til Danmark.
Det fortalte broderen, Étienne de Monpezat, til BT fredag formiddag.
- Nej, jeg er ikke på vej til Danmark, for jeg venter på de seneste nyheder. Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger, siger Étienne de Monpezat.
Til Ekstra Bladet tilføjer den tidligere journalist, at han afventer nyt om sin storebror - ligesom alle andre.
- Jeg håber det bedste, lød det kortfattet fredag.
Prins Henrik blev i sommeren diagnosticeret med demens af et specialistteam på Rigshospitalet.
Diagnosen kom efter flere markante udtalelser fra prins Henrik i løbet af de sidste år. Han havde blandt andet sagt, at dronningen 'gjorde ham til narren', fordi hun ikke havde gjort ham til konge. Derudover fortalte han også, at han ikke ønskede at blive begravet i Roskilde Domkirke ved siden af sin hustru.
Her er kongehusets tre seneste pressemeddelelser om prins Henriks helbred
9. februar: Tilstand alvorligt forværret
'Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret. Hans kongelige højhed kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark.'
'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet.
Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot.
I denne forbindelse vil Hendes Majestæt Dronningen i dag tage residens på Fredensborg Slot.'
'H.K.H. Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København.
Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet.'
12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.
13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.
Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.
22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.
6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.
En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.
28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.
2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.
9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.