Annonce:
Annonce:

Kong Henrik indlagt på hospitalet

Den 83-årige Henrik er blevet indlagt i Aarhus med infektion i benet

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Kong Henrik er blevet indlagt på Universitetshospitalet i Aarhus til behandling for en infektion i benet.

Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Henrik forventes dog at blive udskrevet igen senest lørdag, men har på grund af indlæggelsen aflyst sin deltagelse i officielle programpunkter i de kommende dage.

- Prinsen har det efter omstændighederne godt, oplyser Hoffets kommunikationschef Lene Balleby til Ekstra Bladet.

Henrik fotografet i Tivoli i selskab med en hjælper og Tivolis direktør Lars Liebst. Foto: Jakob Jørgensen
Henrik fotografet i Tivoli i selskab med en hjælper og Tivolis direktør Lars Liebst. Foto: Jakob Jørgensen

Fredag skulle Henrik have deltaget i Verdensballet 2017 på Møllerup Gods med sin dronning på Djursland, og dagen efter var det planen, at parret skulle ankomme sammen til Aabenraa Havn med kongeskibet Dannebrog for herefter at slå sig ned på Gråsten Slot.

Det må Margrethe nu klare alene, men søndag får hun selskab af Kronprinsparret og deres fire børn, når de tager imod Gråsten Ringriderforening på slottet.

Annonce:

Kongehuset bekræfter: Har ansat hjælpere til Henrik

I denne uges udgave kunne ugebladet Her&Nu afsløre, at kong Henrik, som vi på Ekstra Bladet mener, han bør hedde, har fået fast følgeskab af sygeplejere.

- Vi kan bekræfte, at der for nylig er ansat sundhedsfagligt personale til hjælp for hans kongelige højhed prins Henrik. Helt principielt, så udtaler vi os ikke om konkrete arbejdsopgaver hos de enkelte faggrupper, lyder det fra hoffets kommunikationschef Lene Balleby til Her&Nu.

Samme citat sendte Kongehusets kommunikationsafdeling, efter Ekstra Bladet kontaktede den for at høre nærmere om årsagen til, at der er blevet hyret særligt sundhedsfagligt personale.

- Men jeg kan dog afvise, at der skulle være en særlig medicinsk årsag andet end at Prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjælp i hverdagen, lød det i går fra Lene Balleby i et skriftligt citat.

Annonce:

Lene Balleby understreger over for Ekstra Bladet torsdag, at det sundhedsfaglige personale ikke har noget at gøre med Henriks indlæggelse.

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: