Kong Henrik stod ved højen mast

Besøgte Fregatten Jylland, kongesalonerne og en Glenfiddich-udstilling

Atter liv i den pensionerede prinsgemal. (Polfoto)
Atter liv i den pensionerede prinsgemal. (Polfoto)

Efter sin genopstandelse i påsken er der virkelig kommet liv i kong Henrik. Anden påskedag overværede han premieren på ’Prins Henrik Cup’ på Jydsk Væddeløbsbane og tirsdag - dagen efter - mødte han frem og var klar til at gå om bord på Fregatten Jylland, som har permanent opholdstilladelse i Ebeltoft.

Prins Henrik var i fornemt humør. Foto: Anders Brohus Danske kongelige Påske-genopstandelse: Kong Henrik gav mule-kys

Kong Henrik lagde sin stilling død ved nytårstide, da dronningen i sin årlige tale til folket annoncerede hans pensionering, men i takt med at erantisserne pibler frem af den sorte muld, kan offentligheden nu konstatere, at også kong Henrik er klar til at komme frem i lyset.

Kong Henrik tjekkede lige fregatten Jylland. (PR Foto)
Kong Henrik tjekkede lige fregatten Jylland. (PR Foto)
 

I hvert fald var han - nøjagtigt som på væddeløbsbanen hvor han kyssede mule på den vindende travhest - Temptation - i fornemt humør og særdeles afslappet, da han stod ved højen mast og beså sin protektion.

Admiralen
De store smil var fremme, da vor danske admiral á la suite entrede den gamle fregat og satte kurs mod kongesalonerne, som disse gemakker kaldes.

Daisy sparede godt nok en kuvert ved sine fødselsdagsfester, fordi kong Henrik havde sygemeldt sig. Alligevel løb regnings for festlighederne op i et svimlende beløb. (Foto: Jens Dresling) Danske kongelige Røde tal hos Margrethe: Fødselsdagsfest kostede kassen

Kongens besøg var uventet og privat, hvilket betød at det gamle skibs ledelse ikke nåede hverken at skrive taler eller rulle den røde løber ud.

Hvad kong Henriks pludselige vigør skyldes, melder historien ikke noget om, for selv om han var storsmilende, er der ikke faldet mange direkte ord til pressen. Som vanligt har den kongelige familie også denne påske opholdt sig på Marselisborg, så måske er den pludseligt så aktive og livsglade patriark bare blevet træt af fint dækkede borde og familie-small-talk.

Admiralen á la suite indfandt sig på fregatten i Krone-bil og i selskab med nogle venner.

Whisky-udstilling
’Fregattens royale gæster nød den maritime stemning om bord på verdens længste bevarede træskib, og gæstede også den nyligt åbnede Glenfiddich-udstilling, Kunst på Fad, som Prinsgemalen har et særligt kendskab til, da han stod for indvielsen tilbage i 2014, hvor den første del af udstillingen fandt sted’, skriver fregattens ledelse i en pressemeddelelse .

Man må kigge langt efter Henrik til dagens officielle arrangement. (Foto: Jens Dige) Samfund Præst forsvarer prins Henrik: 'Typisk dansk smålighed'

At kong Henrik og hans gæster fik en tør plet i halsen, da de sådan helt frivilligt fik vand under fødderne, er ganske naturligt, og Glenfiddich er da heller ikke det værste, man kan få.

I sommers spurgte Ekstra Bladet ind til Prins Henriks helbred. Se hvordan prinsgemalen kækt får sat vores reporter på plads

43 kommentarer
Vis kommentarer