Annonce:
Annonce:

Kong Henriks 'ekstraordinære' kunstsucces

Henrik har fået forlænget sin udstilling på Mallorca takket være 'ekstraordinær' succes

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Det kan godt være, at hele Henriks karriere som prinsgemal har kørt på et noget lavere blus det seneste års tid.

Men den 82-årige livsnyder er som bekendt en mand af mange talenter - og som kunstner kører kongen med klatten. Som man siger.

Således har Henrik, som vi på Ekstra Bladet ynder at kalde konge, fået forlænget sin udstilling på Mallorca med flere måneder på grund af 'ekstraordinært høje besøgsantal'.

Det oplyser Malou Solfjeld, der er pressemedarbejder på det danskejede galleri CCA Andratx, der siden september har vist udstillingen 'Rencontre Fabuleuse – En eventyrlig dialog mellem HKH Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen'.

Annonce:

- Udstillingen har resulteret i et dobbelt så højt besøgsantal som de foregående år, fortæller hun til Ekstra Bladet og tilføjer, at det især er tyskere og danskere, der har lagt vejen forbi Henriks skulpturer, der udstilles sammen med Carl-Henning Pedersens farvestrålende malerier.

- Lavsæsonen september-december i 2016 har været velbesøgt som aldrig før, lyder det.

Henri poserer stolt med sin egen skulptur på CCA Andratx i september. Foto: CCA Andratx
Henri poserer stolt med sin egen skulptur på CCA Andratx i september. Foto: CCA Andratx
 

Kong Henrik anklages for upassende omgang med næsehorn-skulptur

Forlænget tre måneder

Det var ellers meningen, at udstillingen, der åbnede i slutningen af september, skulle køre frem til 30. april, inden den efter planen skal videre til Paris og Herning.

Galleriejer Patricia Asbæk, der ejer CCA Andratx sammen med manden Jacob, er - ikke overraskende - glad for samarbejdet:

- Vi er stolte over at medvirke til, at HKH Prins Henrik i en høj alder viser internationalt, hvor stor en kunstner han også er, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.

Henrik omgivet af Patricia og Jacob Asbæk til åbningen af udstillingen i september. Foto: CCA Andratx
Henrik omgivet af Patricia og Jacob Asbæk til åbningen af udstillingen i september. Foto: CCA Andratx
 

Henrik viser jadekunst

Netop nu kan også kong Henriks egen samling af jadekunst, der skulle være en af verdens største, opleves på Koldinghus frem til 27. august under navnet 'Himmelsten. H.K.H. Prins Henriks samling af orientalsk jadekunst'.

Kong Henrik, der fylder 83 år til juni, har droslet ned for sine officielle pligter siden sin pension ved udgangen af 2015.

Margrethe om Henrik: Min mand er ved at være gammel

Poul Madsen: Derfor kalder Ekstra Bladet Henrik for 'konge'

Officielt har Henrik titel af prins.

Men på Ekstra Bladet mener vi, at det er synd og skam, at manden ikke får den anerkendelse, som han fortjener.

Derfor har vi siden 8. marts 2015 kaldt ham for kong Henrik.

Herunder kan du læse lederen fra netop den dag - hvor det også var kvindernes internationale kampdag - hvor Poul Madsen forklarer, hvorfor Ekstra Bladet kæmper for at Henrik får titel af konge.

"I DAG ER DET Kvindernes Internationale Kampdag. Der er stadig meget at slås for, men heldigvis har vi tradition for at tale om de problemer, der er – med en undtagelse.

DET ER STADIG forbundet med latterliggørelse og spot, når dronningens mand, prins Henrik, kræver ligestilling og gerne vil kaldes konge. Bevares, han skal naturligvis ikke tage sagen i egen hånd, sådan som han har gjort et par gange under udlandsbesøg og selv opjusteret sin titel til konge. Men faktum er, at vi har en dronning, og hendes livsledsager er andenrangs.

NÅR JEG BRINGER sagen frem, er det ikke, fordi vi her på Ekstra Bladet pludselig er blevet royale. Vi synes stadig, at det er en skamplet på et moderne demokrati, at man accepterer en institution, der er baseret på privilegier og et regelsæt, der stammer helt tilbage fra enevældens tid.

MEN BLANDT fortidslevnene kunne man da i det mindste adoptere nutidens normer om ligestilling mellem kønnene. Hvorfor ikke gøre Henrik til konge? Mary bliver jo dronning. Er det kun kvinderne, der skal have ligestilling i den royale rangorden?

VI ER DEN LILLE mands avis, og i kongehuset er det Henrik, der er den lille – ikke sådan af statur, for der er unægtelig blevet tilføjet en hel del sul på den slanke, elegante franske diplomat, siden han blev gift med Margrethe i 1967 og blev prins af Danmark.

MEN ALLE VED, at titler betyder noget. Vi har derfor besluttet os for at bruge Kvindernes Internationale Kampdag til at kræve ligestilling for Henrik. Vi har taget spørgsmålet helt alvorligt, og derfor kan du i dagens EKSTRA læse, hvad eksperter, politikere og kendte danskere mener om den manglende ligestilling.

OG DET ER ikke kun af formelle grunde, vi synes, at Henrik har fortjent at kunne kalde sig konge. Han er ubetinget den mest folkelige og elskelige i det royale cirkus.

HVEM HUSKER IKKE, da han pludselig dukkede op på Christiania og drak en bajer med beboerne. Prins Henrik er gået fra et være en klovn til at blive en darling. Populær og folkelig.

NU ER HAN en gammel mand, og hvad går der af os ved at give ham en titel, han tilsyneladende ikke kan leve uden?

HAN HAR STÅET ved Margrethes side i næsten 48 år, smilende og smågryntende, uden den ligestilling, som vi kræver i alle andre sammenhænge.

VI HAR DERFOR besluttet her på Ekstra Bladet igen at gå forrest. Så fremover kalder vi Henrik: kong Henrik."

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: