Kong Henriks nye titel: Landkrabbe

Som regel er kong Henrik med på Kongeskibets sommertogter, men i år skal dronning Margrethe sejle i sin egen sø

Her ses kong Henrik og Margrethe på Amaliensborgs balkon til dronningens fødselsdag

Et kongeskib uden kong Henrik - er som en flaske rødvin uden vin. Men i år skal den nyligt pensionerede kong Henrik ikke med på kongehusets sommertogt med Kongeskibet Dannebrog. Og det danske folk kan blot konstatere: En sømand er gået i land.

Allerede i morgen kl. 12.00 finder den officielle ombordstigning på Kongeskibet sted ved Bøje 1 i Københavns Havn med salut fra Batteri Sixtus. Det er en årlig ceremoni, der altid finder sted et par måneder før selve sommertogtet rundt i det ganske land i juli måned.

Mille Dinesen havde interviewet Kong Henrik på Fredensborg til aftenens Danske kongelige Kong Henrik på arbejde i bedste sendetid

Fra Kongehusets Kommunikationsafdeling bekræfter Kirsten Baltzer på e-mail til Ekstra Bladet, at kong Henrik ikke er med i ombordstigningen i morgen.

- H.K.H. Prins Henrik deltager ikke i ombordstigningen på Kongeskibet Dannebrog i morgen, skriver Kirsten Baltzer i beskeden, der dog ikke fortæller om Kong Henrik senere på året vil deltage i selve sommertogtet.

Men Kirsten Baltzer oplyser lidt senere på telefon, at kong Henrik heller ikke skal med på selve sommertogtet.

Underholdning 'Han har jo været med sin kone på arbejde i 44 år'

En sømand er gået i land. Her forlader Kong Henrik Kongeskibet sidste år.
En sømand er gået i land. Her forlader Kong Henrik Kongeskibet sidste år.
 

Turen går mod Helsingør
Efter ombordstigningen i Københavns Havn er der afsejling til Helsingør kl. 12.30 med salut fra Kronborg Slot kl. 15.00. Kongeskibet Dannebrog anløber Helsingør Havn med ankomst kl. 15.30.

(Foto: Jonas Olufson) Danske kongelige Kongen i centrum på Dronningens fødselsdag

Kongeskibet Dannebrog benyttes ifølge Kongehusets hjemmeside hver sommer til togter til forskellige danske byer. I 2016 gennemfører H.M. Dronningen to sommertogter i Danmark samt besøg på Færøerne med Kongeskibet Dannebrog.

- Dem, der synes, at han er en interessant figur, vil sige, at han igen viser, hvem han er, siger Mads Mordhorst om kong Henrik. (Foto: Polfoto). Kongelige Ekspert om Henriks nye titel: Problematisk for kongehuset

De årlige sommertogter med Kongeskibet Dannebrog er en forlængelse af en efterhånden lang tradition, som går tilbage til Christian 10., der som den første konge gjorde årlige togter i danske farvande til en fast del af sit program.

Sejladsen med det nuværende kongeskib, som blev taget i brug i maj 1932, har således i 80 år været en stående del af den kongelige families aktiviteter i sommerhalvåret. Den eneste afbrydelse har været de fem år under den tyske besættelse 1940-45, hvor skibet var lagt op i Københavns Havn.

Med kong Henriks afbud til sommertogterne har han givet sig selv en ny titel: Landkrabbe.

Men hvad landkrabben skal lave, mens hans kone sejler rundt i sin egen sø, er endnu uvist.

Prins Henrik tjener det samme som 318 folkepensionister, når man indregner skattefritagelsen (Foto: Philip Davali). Danske kongelige Prinsens dagløn: 36.363 kroner

Det imponerende flotte Kongeskibet. Og på billedet ses også chaluppen, som sejler de kongelige til og fra skibet. (Foto: Lars Krabbe)
Det imponerende flotte Kongeskibet. Og på billedet ses også chaluppen, som sejler de kongelige til og fra skibet. (Foto: Lars Krabbe)

Besætningen på Kongeskibet kommer garanteret til at savne kong Henriks humor. (Foto: Philip Davali)
Besætningen på Kongeskibet kommer garanteret til at savne kong Henriks humor. (Foto: Philip Davali)
 

En vaskeægte sømand med sin dronning ved sin side. Farvel til en søulk. (Foto: AP)
En vaskeægte sømand med sin dronning ved sin side. Farvel til en søulk. (Foto: AP)
 

Kong Henrik gør honnør for Kongeskibets kaptajn. (Foto: Philip Davali)
Kong Henrik gør honnør for Kongeskibets kaptajn. (Foto: Philip Davali)
 

1 af 6 En sømand er gået i land. Her forlader Kong Henrik Kongeskibet sidste år.
2 af 6 Det imponerende flotte Kongeskibet. Og på billedet ses også chaluppen, som sejler de kongelige til og fra skibet. (Foto: Lars Krabbe)
3 af 6 Besætningen på Kongeskibet kommer garanteret til at savne kong Henriks humor. (Foto: Philip Davali)
4 af 6 En vaskeægte sømand med sin dronning ved sin side. Farvel til en søulk. (Foto: AP)
5 af 6 Kong Henrik gør honnør for Kongeskibets kaptajn. (Foto: Philip Davali)
6 af 6 Kong Henrik vinker her til folket fra Kongeskibet sammen med dronning Margrethe. Det kommer han ikke til at gøre i år. (Foto: Philip Davali)
220 kommentarer
Vis kommentarer