Kongehus-ekspert er ikke i tvivl: Det ser sort ud for prins Henrik

Ifølge kongehus-eksperten Sebastian Olden-Jørgensen følger kongehuset samme rutine, som man benyttede, da dronning Ingrid blev syg

Få seneste nyt her

Når kongehuset melder ud, at prins Henriks tilstand er 'alvorligt forværret', og at kronprins Frederik har afbrudt sin rejse til Sydkorea, hvor han skulle følge De Vinterolympiske Lege, så kan der kun være én konklusion.

Det mener kongehus-eksperten Sebastian Olden-Jørgensen.

- De (kongehuset, red.) fortæller os jo, at han ligger for døden. Det var det samme, da dronning Ingrid døde. Hun var også sløj det sidste stykke tid, og så fik man at vide, at familien var samlet hos hende på Fredensborg Slot. Kort efter døde hun. Det er den samme rutine, fortæller Sebastian Olden-Jørgensen.

Erik Brandt og prins Henrik har længe været gode venner. Foto: Martin Høien Danske kongelige Erik Brandt om prins Henrik: I kan godt regne ud, den er gal

Prins Henriks nære ven Erik Brandt fortæller til Ekstra Bladet, at familien er samlet omkring prins Henrik. Og kun familien.

Prins Henrik. Foto: ANTHON UNGER
Prins Henrik. Foto: ANTHON UNGER

Viser sagens alvor
Ydermere bider Sebastian Olden-Jørgensen mærke i, at kronprins Frederik har afbrudt sin rejse for at vende hjem til Danmark.

- Det er et signal om sagens alvor. Særligt når det er noget, som kronprinsen prioriterer så højt som De Olympiske Lege, siger han.

Kronprins Frederik hastede også hjem til Danmark, da dronning Ingrid lå for døden i november 2000. Efter 3500 kilometer bilkørsel og 16.000 kilometer flyrejse landede kronprinsen i Kastrup tidligt om morgenen, hvor bil og chauffør stod klar ved selve flyet for at haste ham til Fredensborg og Kancellihuset, beskrives det i bogen 'Under bjælken', som udkom sidste år.

Det går den forkerte vej med prins Henriks helbred, oplyser kongehuset. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Prins Henriks tilstand alvorligt forværret

Prins Henrik lod sig pensionere i dronningens nytårstale, da 2015 blev til 2016. Siden meldte han ud, at han ikke agter at lade sig begrave ved siden af sin hustru, dronning Margrethe. Og det gør sagen noget speget, da man reelt ikke ved, hvad der skal ske, hvis prinsens helbred er så slemt, som Sebastian Olden-Jørgensen mener.

- Hvis han var død for tre år siden, havde han fået en statsbegravelse. En stor og flot begravelse. Men nu, hvor han har pensioneret sig selv, hvad så? Han har sagt, at han ikke vil ligge ved siden af dronningen. Men hvad vil han så? Det kan også være, at han har besluttet, at han nærmest vil begraves i stilhed. Vi ved ikke noget, siger Sebastian Olden-Jørgensen og tilføjer.

- Det er yderst aparte.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.