Annonce:
Annonce:

Kongehusekspert: Forstår ikke prins Henriks adfærd

Den slags skader kongehuset omdømme og popularitet generelt

Prins Henrik er en festlig herre, når det tager ham. Foto: Hanna Juul
Prins Henrik er en festlig herre, når det tager ham. Foto: Hanna Juul
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

- Det er svært at forstå, hvad det egentlig er, der foregår. Dette tidligere forår har virkelig ikke været heldigt for prinsgemalen, og jeg begriber ikke, at han gør det. Med 48 år her i landet og den erfaring, det giver, må han da vide, hvad det kommer til at betyde for det samlede kongehus.

Hofeksperter om Henriks pjæk: Det er sgu for ringe

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen peger på, at balladen begyndte, da prinsgemalen på et pressemøde gav udtryk for harme over ikke at have titel af konge.

Ny afsløring: Henrik på ferie få timer efter Margrethes fest

- Den ytring kom på et uheldigt tidspunkt, hvor der var virkelig væsentlige problemer at forholde sig til: Terror i Danmark, Ukraine og den økonomiske situation. Siden kom afbuddet til dronningens arrangementer og derefter afsløringerne af, hvornår han tog til Venedig. Det er ikke godt.

Annonce:

Kong Henrik færdig som vinbonde

Hovbakke forklarer, at man fra andre af den slags sager i resten af Europa ved, at sådanne ting giver bagslag.

- Det giver øjeblikkeligt en ringere tilslutning til monarkiet. Danmark ligger sammen med Storbritannien ellers i top. Men det kan mærkes lige med det samme. Befolkningen bliver kritiske - i første omgang overfor prins Henrik - men derudover rammer kritikken hele kongehuset. Det giver ridser i lakken.

I forbindelsen med kronprins Frederiks brokørsel steg gruppen af republikanere fra 13 til 19 procent. Det var folkets reaktion.

Kongen går på pension: Sådan vil vi (også) huske ham

- Mange vil nok også mene, at han svigter dronningen, og det i sig selv er nok til at gøre prinsgemalen upopulær. Det burde prins Henrik vide - eller have fået fortalt. Den enkeltes opførsel er meget vigtig, fordi kongehusets tilslutning  i dag er bundet op på enkeltpersoner.

Annonce:

Ifølge Hovbakke er det umuligt at spå om, hvad årsagen til prinsgemalens besynderligheder er. Men én ting er sikkert: Historien kunne have været lagt ned fra starten, hvis ellers hoffet anede den mindste smule om kommunikation-strategier. Når man insisterer på at fortælle halve sandheder, kommer man notorisk bag efter, og så bliver det hele meget værre. Den kloge og fornuftige kommunikation er naturligvis, mener Hovbakke, at fortælle den samlede historie på en gang. På den måde kunne hoffet selv have valgt vinklen.

- I stedet forsøgte de med en afledningsmanøvre i forbindelse med annonceringen af prinsens overdragelse af vinproduktionen på Caix til et kooperativ. Men den historie blev jo bombet til atomer, da den næste afsløring af prinsgemalens opførsel kom.

Nu er kong Henrik hjemme igen

I det hele taget fatter Hovbakke ikke, hvorfor prins Henrik fortsætter med at bringe sig selv i de situationer, hvor han får kritik.

- Det er trist for kongehuset, når tingene løber løbsk, som de har gjort her, fastslår han.

I Ekstra Bladets studie blev det heftigt debatteret, hvorvidt 'Kongen' var syg eller ej, inden han drog til Venedig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Her har Mette Frederiksen tabt stort set alle slag
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: