Annonce:
Annonce:

Kongehuset bekræfter: Skal ikke arbejde i USA

Prinsesse Marie har ikke fået sig et nyt job i Washington D.C., og det er heller ikke planen lige nu

Prinsesse Marie har ikke fundet et job i Washington D.C., og det er for nuværende heller ikke planen. Foto: Anthon Unger
Prinsesse Marie har ikke fundet et job i Washington D.C., og det er for nuværende heller ikke planen. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Når prins Joachim og familien senere på året rykker teltpælene op og flytter fra Paris til Washington D.C., så er det uden et nyt job til prinsesse Marie.

Det bekræfter kongehuset over for Ekstra Bladet.

- Prinsessen vil først og fremmest fokusere på, at familien finder sig til rette i et nyt land. Derudover vil prinsessen naturligvis forsat varetage arbejdet med sine protektioner og mærkesager, udtaler Kongehusets Kommunikationschef, Lene Balleby, til Ekstra Bladet.

Prinsesse Marie har ellers siden oktober 2021 været tilknyttet Danmarks ambassade i Paris som 'særlig kulturrepræsentant'.

Annonce:

Tager millioner af skattekroner med
Men familien skal ikke frygte, at de kommer til at mangle penge. For står det til statsminister Mette Frederiksen, så kommer prins Joachim til at hive sine 3,8 millioner kroner i årpenge med sig til USA, når han 1. september tiltræder stillingen som forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché.

Ifølge grundlovens paragraf 11 er det ikke er tilladt uden Folketingets samtykke, og derfor vil statsministeren fremsætte et beslutningsforslag til Folketinget om, at prins Joachim skal have lov til at tage millionerne med ud af landet.

Da prins Joachim i sin tid tiltrådte stillingen som forsvarsattaché i Paris, var man så flinke på Christiansborg at bøje grundloven for at give prinsen årpengene med i kufferten.

Det betød, at prins Joachim blev den bedst betalte soldat i hele forsvaret og fik hele tre gange mere end den højst betalte ansat i forsvaret på daværende tidspunkt, nemlig den tidligere forsvarschef Bjørn Bisserup.

Prins Joachims nye job er en tidsbegrænset stilling på tre år, men der er mulighed for forlængelse.

Ekstra Bladet spurgte fredag i sidste uge Forsvarsministeriet, hvad lønrammen er for en forsvarsindustriattaché er, men det har tirsdag endnu ikke været muligt at få svar på.

Hør Jens 'The Beast' fortælle om sit liv med kriminalitet, træning og et misbrug af paraffin-olie i podcasten 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Vi kan li' 'røvhuller' på skærmen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: