Kongehuset: Prins Henrik hjem til Fredensborg i sin sidste tid

Lidt over 11 tirsdag formiddag forlod prins Henrik Rigshospitalet i en sygetransport

Tirsdag formiddag er prins Henrik blevet overført fra Rigshospitalet, hvor den 83-årige prins har været indlagt siden 28. januar.

Ekstra Bladets fotograf på stedet lagde mærke til, at en sygetransport blev fulgt af en af kongehusets ansatte.

Klokken 13 tirsdag 13. februar kom så bekræftelsen fra kongehuset.

'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik er i dag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor Prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid.  

Prinsens tilstand forbliver alvorlig,' lyder det fra kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar. Fredag 9. februar kom den triste melding fra kongehuset om, at hans tilstand var 'alvorligt forværret', og at kronprins Frederik derfor havde forladt De Vinterolympiske Lege i Sydkorea for at komme hjem til sin syge far.

Kongehuset har tidligere meldt ud, at prins Henrik havde fået konstateret en godartet tumor i venstre lunge.

Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling har tidligere vurderet, at der er tale om en lungebetændelse, og at det, lægerne har set på billederne af prins Henriks lunger, er indkapslede betændelsesceller.

Étienne de Monpezat og prins Henrik fotograferet sammen i 2005. Foto: All Over Press Danske kongelige Prins Henriks bror på vej til Danmark: - Hans tilstand er bekymrende

Hele kongefamilien var samlet på Rigshospitalet lørdag eftermiddag. Foto: Jakob Jørgensen
Hele kongefamilien var samlet på Rigshospitalet lørdag eftermiddag. Foto: Jakob Jørgensen
 

Siden har prins Henrik modtaget en lang række besøg på Riget - udover prinsens nærmeste familie bestående af dronning Margrethe, hans to sønner og i alt otte børnebørn har også han søster Catherine været på besøg.

Også hans bror Étienne de Monpezat er rejst til Danmark for at være sammen med sin bror.

- Min søster har besøgt min bror. Hans tilstand er bekymrende, og vi er alle bekymrede, så jeg kommer og besøger ham, fortalte han til Ekstra Bladet søndag.

Prins Henriks sygdomsforløb

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

Henrik havde et fast greb i en af sine nye sygehjælpere, da han var i Tivoli 22. juni. Foto: Jakob Jørgensen Danske kongelige Kongehuset bekræfter: Har ansat hjælpere til Henrik

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.

Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.

Kong Henrik har været indlagt siden torsdag. Nu oplyser Kongehuset, at han har fået lavet to indgreb, der ikke forventes at give gener. Foto: Morten Brandborg Underholdning Kong Henrik opereret: Det fejlede han

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

Smerterne bliver behandlet medicinsk, og der er ikke langt op til flere kirugiske indgreb.

Henrik i Cahors i sidste uge. Foto: Anthon Unger Danske kongelige Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

Prins Henrik er blevet udskrevet fra Riget. Foto: Stine Tidsvilde Danske kongelige Prins Henrik udskrevet: Har brug for ro og hvile

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Kongehusets presseafdeling ønsker ikke at uddybe prins Henriks tilstand. Foto: ANTHON UNGER Danske kongelige Kongehuset: Fik diagnosen i denne uge

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Prins Henrik blev sidst set offentligt til Peter Zobels bisættelse i september. Foto: Jonas Olufson Underholdning Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det går den forkerte vej med prins Henriks helbred, oplyser kongehuset. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Prins Henriks tilstand alvorligt forværret