Kongehuset vil ikke gå i detaljer med dødsårsagen

Danskerne kommer ikke til at få flere detaljer at vide om prinsens dødsårsag

Se et kort tilbageblik på Prins Henriks liv

Prins Henrik sov stille ind tirsdag aften klokken 23.18 på Fredensborg Slot, hvor han var omgivet af dronning Margrethe, kronprins Frederik og prins Joachim.

Under en rejse til Egypten i januar blev han syg, og han var derfor nødt til at afbryde rejsen, hvorefter han blev indlagt på Rigshospitalet 28. januar.

Det har tidligere været meddelt fra kongehuset, at prinsen havde fået konstateret en godartet svulst i venstre lunge. Han blev efterfølgende flyttet til infektionsmedicinsk afdeling på Rigshospitalet, hvor han blev behandlet for en lungeinfektion. 

Foto: Arkivbillede/AP. Danske kongelige Kongehuset deler et af de sidste billeder af prins Henrik

Men fredag blev prinsens tilstand alvorligt forværret. Tirsdag formiddag meddelte kongehuset, at prinsen var udskrevet, og han var ankommet til Fredensborg Slot, hvor han ville tilbringe 'sin sidste tid'.

Danskerne kommer dog ikke til at få yderligere detaljer angående prinsens dødsårsag. Det meddelte kongehuset tidligere i dag. 

- Jeg kan ikke gå i detaljer med, hvad prinsen døde af. Vi har oplyst undervejs, at prinsen har været syg. Vi har også fortalt, at der er tilstødt forskellige komplikationer. Ud over det kan jeg sige, at han var en gammel mand, sagde kongehusets kommunikationschef Lene Balleby onsdag formiddag på en pressebriefing på Amalienborg.

Prins Henrik fotograferet i forbindelse med udgivelsen af sin kogebog i 2007.  Foto: Lars E. Andreasen Underholdning Vennernes farvel: Sådan var prins Henrik helt privat

Her blev det også afsløret, at det er prins Henriks ønske, at halvdelen af hans aske skal spredes over danske farvande, mens den anden halvdel skal placeres i den private del af Fredensborg Slotshave.

Prinsen bliver bisat onsdag 20. februar klokken 11, og efter prinsens ønske kommer det til at foregå ved en mindre ceremoni med kun den nærmeste familie og få andre.

Prins Henrik skal ikke have en statsbegravelse, men en mindre ceremoni - og han skal som den første i kongehusets historie kremeres. Foto: Tariq Mikkel Khan. Danske kongelige Chokeret kongehusekspert: - Det kommer fuldstændig bag på mig

Danske kongelige Halvdelen af prinsens aske skal spredes over danske farvande

0 kommentarer
Vis kommentarer