Kronprinsen har besøgt sin far på Rigshospitalet

Kronprins Frederik besøgte kort tid efter han var landet prins Henrik på Rigshospitalet. Han var sammen med Mary og dronningen

Få seneste nyt her

Prins Henriks tilstand er alvorligt forværret, og det var årsagen til, at kronprins Frederik måtte afbryde sit besøg i Sydkorea, hvor de Vinter OL lige nu bliver afholdt.

Kronprinsen besøgte kort tid efter han var landet fredag aften prins Henrik på hospitalet sammen med dronning Margrethe og kronprinsesse Mary.

Det oplyser kongehuset over for Ekstra Bladet.

Foto: Jakob Jørgensen Danske kongelige Dronning Margrethe har forladt Rigshospitalet

Prins Henrik har været indlagt siden den 28. januar, efter han blev syg under en rejse til Egypten. Kort tid efter meddelte kongehuset, at man havde fundet en godartet tumor i prinsens venstre lunge.

Fredag morgen var tilstanden dog blevet forværret, og prinsen valgte derfor at forkorte sit ophold i Sydkorea.

Flere kongelige medlemmer besøgte i går prins Henrik på Righospitalet. Kort før klokken 11 ankom kronprinsesse Mary med sine to ældste børn, prins Christian og prinsesse Isabella. De forlod igen hospitalet efter en halv time.

Omkring klokken 16.00 ankom dronningen sammen med sin yngste søn, prins Joachim. Han havde sine to ældste sønner, prins Nikolaj og prins Felix, med på hospitalet.

Foto: Anita Graversen Danske kongelige Prins Henriks bror: - Det er et spørgsmål om uger

(Artiklen fortsætter nedenunder)

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen

Foto: Jakob Jørgensen
Foto: Jakob Jørgensen
 

Det ser ikke godt ud
Flere eksperter har peget på, at det er højst usædvanligt, at kronprins Frederik har afbrudt sin rejse. Det gjorde han også i 2000, da hans mormor dronning Ingrid lå for døden.

- De (kongehuset, red.) fortæller os jo, at han ligger for døden. Det var det samme, da dronning Ingrid døde. Hun var også sløj det sidste stykke tid, og så fik man at vide, at familien var samlet hos hende på Fredensborg Slot. Kort efter døde hun. Det er den samme rutine, fortæller kongehus-ekspert Sebastian Olden-Jørgensen til Ekstra Bladet.

Det går den forkerte vej med prins Henriks helbred, oplyser kongehuset. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Prins Henriks tilstand alvorligt forværret

Selvom flere familiemedlemmer fredag besøgte prinsen på hospitalet, så er den franske familie endnu ikke på vej til Danmark.

Det fortalte broderen, Étienne de Monpezat, til BT fredag formiddag.

- Nej, jeg er ikke på vej til Danmark, for jeg venter på de seneste nyheder. Jeg ved, at min bror ikke har det godt. Det ser ud til at være et spørgsmål om uger, siger Étienne de Monpezat.

Til Ekstra Bladet tilføjer den tidligere journalist, at han afventer nyt om sin storebror - ligesom alle andre.

- Jeg håber det bedste, lyder det kortfattet.

Demens
Tumoren i lungen kommer i forlængelse af en demens-diagnose, der blev meldt ud 6. september sidste år.

Henrik blev diagnosticeret med demens af et specialistteam på Rigshospitalet, der hen over sommeren havde udført en række undersøgelser.

Diagnosen kom efter flere markante udtalelser fra prins Henrik i løbet af de sidste år. Han havde blandt andet sagt, at dronningen 'gjorde ham til narren', fordi hun ikke havde gjort ham til konge. Derudover fortalte han også, at han ikke ønskede at blive begravet i Roskilde Domkirke ved siden af sin hustru.

Kjeld og Birgitta Hillingsø er blandt regentparrets gode venner. Foto: Claus Bjørn Larsen Danske kongelige Prins Henriks gode ven så ham nytårsaften: Håber stadig det er falsk alarm

Prins Henrik er indlagt på Rigshospitalet. Hans tilstand er alvorlig. Foto: Stine Tidsvilde Danske kongelige Tv-lægens vurdering: Prins Henrik er næppe ved bevidsthed

Dronningen Margrethe forlader Rigshospitalet kort før klokken 17. Foto: Jakob Jørgensen Danske kongelige Kongefamilien kun på korte besøg: Her er den sandsynlige forklaring

Her er kongehusets tre seneste pressemeddelelser om prins Henriks helbred

9. februar: Tilstand alvorligt forværret

'Prins Henriks tilstand er desværre alvorligt forværret. Hans kongelige højhed kronprinsen har på denne baggrund afbrudt sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med de vinterolympiske lege. Kronprinsen er nu på vej til Danmark.'

Se pressemeddelelsen i sin helhed her.

2. februar: Behandles for lungeinfektion

'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik har siden søndag den 28. januar været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge. Tumoren har heldigvis vist sig at være godartet.

Prins Henrik vil i dag blive overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion. Efter endt behandling vil Hans Kongelige Højhed tage ophold på Fredensborg Slot.

I denne forbindelse vil Hendes Majestæt Dronningen i dag tage residens på Fredensborg Slot.'

Se pressemeddelelsen i sin helhed her.

28. januar: Indlagt på Rigshospitalet

'H.K.H. Prins Henrik er her til aften blevet indlagt på Rigshospitalet i København.

Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet.'

Se pressemeddelelsen i sin helhed her.

Prins Henriks sygdomsforløb

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

Henrik havde et fast greb i en af sine nye sygehjælpere, da han var i Tivoli 22. juni. Foto: Jakob Jørgensen Danske kongelige Kongehuset bekræfter: Har ansat hjælpere til Henrik

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.

Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.

Kong Henrik har været indlagt siden torsdag. Nu oplyser Kongehuset, at han har fået lavet to indgreb, der ikke forventes at give gener. Foto: Morten Brandborg Underholdning Kong Henrik opereret: Det fejlede han

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

Smerterne bliver behandlet medicinsk, og der er ikke langt op til flere kirugiske indgreb.

Henrik i Cahors i sidste uge. Foto: Anthon Unger Danske kongelige Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

Prins Henrik er blevet udskrevet fra Riget. Foto: Stine Tidsvilde Danske kongelige Prins Henrik udskrevet: Har brug for ro og hvile

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Kongehusets presseafdeling ønsker ikke at uddybe prins Henriks tilstand. Foto: ANTHON UNGER Danske kongelige Kongehuset: Fik diagnosen i denne uge

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Prins Henrik blev sidst set offentligt til Peter Zobels bisættelse i september. Foto: Jonas Olufson Underholdning Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Det går den forkerte vej med prins Henriks helbred, oplyser kongehuset. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Prins Henriks tilstand alvorligt forværret