Annonce:
Annonce:

Kronprinsen og PET beklager bro-brøler: Undskyld!

Kronprinsen beklager og 'er ked af det skete', da han kørte over en stormlukket storebæltsbro to gange lørdag, oplyser kongehuset

Hør hvad danskerne synes om kronprinsens bro-stunt her.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Kongehuset havnede i et gevaldigt stormvejr, efter det mandag morgen kom frem, at overvågningskameraer fra Storebæltsbroen viser, at kronprinsens bil, Krone 7, to gange kørte over den stormlukkede bro uden tilladelse fra Sund og Bælt, der administrerer broen.

Og nu beklager kronprinsen, som godt kan se, at bro-passagen ikke var så smart endda.

- Kronprinsen er ked af det skete og kan godt forstå, at situationen var med til at skabe yderligere frustrationer og vrede blandt de mennesker, der havde ventet i mange timer på at passere broen, siger Lene Balleby, kommunikationschef i kongehuset, til Ritzau.

- Det var en forkert beslutning at tage imod muligheden for, at bilen kunne fortsætte, og det beklager kronprinsen, tilføjer hun.

Krone 7 tog røven på Sund og Bælt

Annonce:

Høj risiko
Ifølge direktøren for Sund og Bælt, Leo Larsen, er det forbundet med høj risiko at bevæge sig ud på broen over Storebælt, når det blæser mere end 25 meter i sekundet.

Det gjorde det i weekend fra lørdag klokken 14.00 til søndag 04.00, da Egon rasede og Storebæltsbroen derfor var lukket, men det blæste kronprinsen på hele to gange i løbet af weekenden, da han skulle til og fra et sportsshow i Herning.

Første solo-passage skete lørdag eftermiddag klokken 15.15. På dette tidspunkt havde broen været lukket for al trafik i mere end en time. Anden ulovlige passage var klokken 02.53 natten til søndag. Broen blev først genåbnet for personer uden blåt blod i årene klokken 04.00.

Kronprins Frederik var lørdag til fest i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor årets sportspriser blev uddelt.

Et minut i lukketid
Da kronprinsen nåede frem til sportsgalla i Herning, blev han af ugebladet Her og Nu spurgt, om han nåede at komme over broen, inden den lukkede:

- Ja, jeg nåede det lige et minut i lukketid.

Annonce:

Tidligere på dagen sagde direktør Leo Larsen fra Sund og Bælt, at køreturen var uforsvarlig:

- Det er fuldstændig uforsvarligt at køre over broen, når den er stormlukket. Beslutningen om lukning er truffet af politiet og os af hensyn til færdselssikkerheden, sagde Leo Larsen.

Jason Watt: Så farligt var Fredes bro-stunt

Kronprinsen på den røde løber til det show i Herning, som han havde svært ved at nå frem til - og travlt med at komme hjem fra. (Foto: Astrid Dalum)
Kronprinsen på den røde løber til det show i Herning, som han havde svært ved at nå frem til - og travlt med at komme hjem fra. (Foto: Astrid Dalum)

PET bekræfter og beklager

Også fra Politiets Efterretningstjeneste, der i weekenden eskorterede kronprins Frederik i Krone 7 over en ellers stormlukket Storebæltsbro to gange, lyder der beklagelse på baggrund af episoden.

'PET kan bekræfte, at Krone 7, fulgt af PET-livvagter, fik adgang til at passere Storebæltsbroen, selvom den var lukket for biltrafik på grund af storm,' skriver PET via kommunikationschef Lotte Holmstrup i en mail til Ekstra Bladet.

Kronvidne på broen: De tager pis på menig mand

Annonce:

'Det er PET’s ansvar at varetage sikkerheden i sådanne situationer, og denne passage burde naturligvis ikke være sket. PET beklager og vil nu gennemgå de relevante procedurer på området,' lyder det videre.

Tidligere i dag meldte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der har myndighedskommandoen over Storebæltsbroen, ud, at de ville rette henvendelse til kongehuset på baggrund af de to passager.

Hvad skulle du nå, Frede

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den syge velfærdsstat skal dominere den kommende valgkamp
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: