Kronprinsen sprang ud som fritidspædagog

Kronprins Frederik kunne  lørdag både fiske og lave bålmad med udsatte børn

Kronprins Frederik nød sin dag med børnene ved Furesøen. Foto: Kim Wendt
Kronprins Frederik nød sin dag med børnene ved Furesøen. Foto: Kim Wendt

Derhjemme har han fire unger at lege med, men lørdag brugte kronprins Frederik dagen i samvær med børn fra Red Barnets familieoplevelsesklub i Furesø.

Og det var godt, at han ikke mødte op i sit stiveste puds. Dagen skulle nemlig bruges på at kaste fiskesnøren i vandet og lave mad over bål sammen med de cirka 30 børn, der er medlemmer i klubben.

Foto: Kim Wendt
Foto: Kim Wendt
 

Og det tog kronprinsen ganske stille og roligt, ligesom han gør med sine egne prinser og prinsesser derhjemme, fortæller han.

Kronprinsen kan også lave bålmad. Foto: Kim Wendt
Kronprinsen kan også lave bålmad. Foto: Kim Wendt
 

- Det er utroligt, mener Kronprins Frederik om Carsten Mogensens lyn-comeback. Foto: Polfoto OL 2016 Kronprinsen hylder OL-atlet efter mirakel-comeback

- Det er dejligt at mærke, at jeg også kan være med til at give lidt. Være undervisende og behjælpelig. Det smitter af på børnene, og det gør mig glad. Det er jo basalt set den samme måde, jeg håndterer mine egne børn på. Der ligger en glæde i at være sammen i naturen, at starte et bål op og tilberede mad over det - det er ren terapi, siger kronprins Frederik.

Kronprinsen har været protektor for Red Barnet siden 2002, men det er første gang, han besøger et nationalt projekt. Tidligere har han rejst med organisationen til Bangladesh i 2012, da Red Barnet holdt landsindsamling.

 

Skyd nu brystet frem og vær lidt stolt af de danske sportspræstationer Sport Kronprinsen træt af dansk ydmyghed: Gider ikke sige 'undskyld'

De 66 familieoplevelsesklubber i Danmark er skabt for at give udsatte og dårligt stillede familier mulighed for socialt samvær og udflugter med ligesindede, som samtidig styrker deres netværk.

 

Klubben i Furesø har eksisteret siden 2013, og fælles for alle klubberne er, at familiens børn er mellem 5 og 12 år.

Familierne er selv med til at bestemme aktiviteterne, der kan brede sig over oplevelser inden for kultur, sport og natur, og ifølge den danske tronarving er fiskeri den helt rigtige disciplin for ham.

Frederik til højre i herresiden med den - for ham - noget usædvanlige hovedbeklædning, ankommer til væddeløbsbanen sammen med Mary og britiske prins Edward og grevinde Sophie af Wessex.(AP Photo) Danske kongelige Kronprinse-parret til Ascot-væddeløb

- Børnene er nysgerrige og interesserede i at opleve, hvordan man kaster linen ud og får den trukket ind igen. Jeg synes, de er meget tålmodige. Det er også en god oplevelse for mig. Det at fiske er virkelig noget, som får en til at falde helt ned. Det er skønt at få nogle timer ude i naturen, og det gode vejr giver jo oplevelsen en ekstra dimension, forklarer kronprins Frederik.

14 kommentarer
Vis kommentarer