Kronprinsesse Mary med rørende tiltag

Børn på landets krisecentre kan se frem til at få en rygsæk med blandt andet en hilsen fra kronprinsessen

Kronprinsesse Mary vil sende en hilsen til børn på krisecentre. Den får børnene i en rygsæk med blandt andet toiletsager og en bamse. Foto: Philippe Wojazer/Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Mary vil sende en hilsen til børn på krisecentre. Den får børnene i en rygsæk med blandt andet toiletsager og en bamse. Foto: Philippe Wojazer/Ritzau Scanpix

De børn, som er på krisecenter sammen med deres mor under coronakrisen, kan forvente at modtage en rygsæk med blandt andet en hilsen fra kronprinsesse Mary.

Det skriver Mary Fonden i en pressemeddelelse.

Ud over en hilsen fra kronprinsessen indeholder rygsækkene blandt andet toiletsager og en bamse.

Coronakrisen har medført, at antallet af kvinder, som henvender sig til et krisecenter på grund af vold i deres nære relationer, er steget markant.

Det er forventeligt, at antallet af henvendelser vil stige i de kommende uger, fremgår det af pressemeddelelsen.

- Vi ved, at stress og pres kan eskalere vold i et parforhold. Og når det øvrige samfundet er lukket ned, er mange kvinder og børn tvunget til at være i volden hele tiden.

- Med rygsækkene ønsker vi at vise børnene, at der bliver taget hånd om dem, og at volden aldrig er deres skyld og aldrig kan retfærdiggøres, siger kronprinsesse Mary i meddelelsen.

Kronprinsparret og familien sendte lørdag en hilsen til danskerne. Foto: Philip Davali Danske kongelige Kronprinsparret sender hilsen til danskerne

Nye nødpladser
Der bliver i disse dage oprettet 55 nye nødpladser til kvinderne, hvor der også er plads til børn, lyder det i meddelelsen.

Helle Østergaard, direktør i Mary Fonden, forklarer, at formålet med rygsækken i starten var at dække et praktisk behov.

- I dag fungerer rygsækken også som en støtte til det afgørende arbejde, krisecentrene gør for at bearbejde voldsudsatte børns følelser, oplevelser og traumer, siger hun i pressemeddelelsen.

Siden 2008 har mere end 25.000 børn ifølge Mary Fonden modtaget en rygsæk.

De er givet i samarbejde med Ole Kirks Fond og Landsorganisation af Kvindekrisecenter.

Rygsækkene plejer også at indeholde en opfordring til at sende en hilsen eller tegning retur. 

Kongehuset tager nu endnu en gang konsekvenserne af coronavirussen og udskyder Royal Run 2020. Foto: Ernst van Norde Danske kongelige Royal Run udskudt