Kunstanmelder om Frede-portræt: - Hvis man var lidt fræk ...

Kronprins Frederik ser nærværende, menneskelig og afslappet ud i nyt portræt, vurderer kunstanmelder

Se kronprinsens reaktion på portrættet her. Video: Ritzau

Henslængt sidder kronprins Frederik i en sofa med en martini-cocktail ved sin side.

Sådan ser Kasper Eistrups portræt af kronprins Frederik ud. Maleriet blev præsenteret fredag på Frederiksborg Slot.

Rockstjerne afslører maleri af kronprinsen

Kunsthistoriker, -anmelder og skribent ved Politiken Trine Ross beskriver portrættet som en meget menneskelig skildring af kronprins Frederik.

- Det er et meget nærværende og menneskeligt billede. Hvis man var lidt fræk, kunne man sætte sig ved siden af ham, sådan som han sidder med armen, siger Trine Ross.

Politikens anmelder kunne godt få lyst til at sætte sig ved siden kronprinsen, forklarer hun. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Politikens anmelder kunne godt få lyst til at sætte sig ved siden kronprinsen, forklarer hun. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Kasper Eistrup, oprindelig kendt som forsanger i bandet Kashmir, har før afsløringen af portrættet forklaret, at temaet i maleriet er inspireret af James Bond.

- Det ser man i hvert fald i drinken. Men ellers ligner han jo ikke sådan en James Bond, der er lige ved at springe gennem ruden.

Dansk rockband på pause: Nu opløser de firmaet

Trine Ross lægger mærke til et dannebrogsflag, der stikker ned fra toppen af billedet og flere andre finurlige detaljer.

Grubleren Frede
I maleriet ser hun en afslappet kronprins, der måske sidder og grubler.

- For sådan en som Frederik er det jo normalt at være fint klædt, men han ligner jo egentlig en, der sidder i hjørnet og kigger på en fest.

- Det er, som om han lige trækker sig lidt væk fra det store. Og så kan man se selerne, så det er et mere privat øjeblik, siger hun.

Kasper Eistrup og kronprins Frederik har mødtes flere gange under processen, så maleren kunne få et bedre indtryk af kronprinsens personlighed.

Under fredagens præsentation fortalte han, at det havde været ekstremt nemt at arbejde med kronprins Frederik.

Maleriet af kronprins Frederik er en del af Kasper Eistrups udstilling 'Fragmentarium' på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot.

Udstillingen består af 85 værker skabt af 45-årige Eistrup.

Gamle venner skrottet af Frede: Margrethe skrider ind

Efter fælt flop: Nu udtaler dronningen sig om Alex' single