Annonce:
Annonce:

Læge advarer efter kronprinsens ulykke: Pas på trampolinerne!

Man kan komme ganske alvorligt til skade på en trampolin, advarer kendt læge efter kronprinsens ulykke

Kronprinsen skal gå med halskrave i 12 uger, meddeler kongehuset. Foto: All Over
Kronprinsen skal gå med halskrave i 12 uger, meddeler kongehuset. Foto: All Over
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Når man hører beskrivelsen 'fraktur i halsrygsøjlen' kommer de fleste til at tænke på en brækket nakke, hvilket heller ikke er helt forkert. Heldigvis for kronprins Frederik, slipper han efter alt at dømme uden mén efter sin gymnastiksalsulykke på en trampolin.

- Det er rigtigt, at man overordnet godt kan sige, at han har brækket halshvirvelsøjlen, men det er ikke på den måde, som vi alle frygter og kender, hvor man bliver lam fra halsen og nedefter resten af livet og skal sidde i kørestol og i respirator og alt det der, siger læge Jerk W. Langer - der har skrevet bogen 'Kongehusets sygdomme' fra 1997 - til Ekstra Bladet.

Farlige og populære trampoliner
Men selv om kronprinsen efter alt at dømme slipper med skrækken og tre måneder med støttende halskrave, skal man tage trampolinspring meget alvorligt.

Annonce:

- Eksemplet med kronprinsen viser jo ganske tydeligt, at trampoliner og havetrampoliner - der jo står hos hver anden, dansk børnefamilie - ikke er helt ufarlige. Ikke mindst når man bliver ældre, tungere og stivere i kroppen, skal man passe på. Også selv om man som kronprinsen er i god form. Man kommer op at flyve, kan ofte ikke styre bevægelserne og kan i værste fald falde ned på jorden, siger Jerk W. Langer.

Vokser fint sammen
I tilfældet med kronprinsen er der dog ikke grund til at frygte det værste.

- Han behøver efter alt at dømme ikke frygte at få mén eller lammelse eller noget i den stil. Grunden til at han skal gå med halskrave i tre måneder er blot for at holde halsen helt i ro, så sprækken kan vokse fint sammen, siger Jerk W. Langer.

På grund af gårsdagens uheld må kronprinsen melde afbud til en reception i dag på Christiansborg Slot for de danske atleter ved de Olympiske Lege og de Paralympiske lege. 

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: