LIGE NU: Dronningen tilbage på arbejde efter sorg og ferie

Dronning Margrethe uddeler hæderstegn til forsvaret og flyvevåbnet på Fredensborg Slot. Også kronprinsparret deltager

Dronning Margrethe trækker søndag aften i arbejdstøjet igen. Foto: Mads Claus Rasmussen
Dronning Margrethe trækker søndag aften i arbejdstøjet igen. Foto: Mads Claus Rasmussen

Knap en måned er gået, siden prins Henrik sov ind på Fredensborg Slot omgivet af sin nærmeste familie.

Efter dødsfaldet blev der vanen tro dekreteret hofsorg – det vil sige, at kongefamilien går klædt i sort og med sørgebind og som udgangspunkt holder sig fra selskabelige arrangementer.

Allerede tre dage efter bisættelsen fra Christiansborgs Slotskirke 20. februar havde dronningen dog en enkelt arbejdsopgave, inden hun drog på ferie, og kronprins Frederik har været rigsforstander fra 26. februar til 11. marts.

Hele kongefamilien samlet til afsked med prins Henriks kiste efter bisættelsen i Christiansborg Slotskirke 20. februar. Foto: Jan Sommer
Hele kongefamilien samlet til afsked med prins Henriks kiste efter bisættelsen i Christiansborg Slotskirke 20. februar. Foto: Jan Sommer
 

Frederik skal snart på banen som fuldtidsregent, mener et stort antal danskere. Foto: Thomas Borberg Danske kongelige Overraskende måling: Så mange ønsker at Margrethe abdicerer

Søndag er dronningen så kommet tilbage fra ferien, der efter alt at dømme gik til Norge – og den 77-årige Margrethe havde første arbejdsdag søndag aften, hvor hun sammen med Frederik og Mary deltager i Hæderstegnsmiddag for forsvaret og flyvevåbnet. Middagen, der bliver afholdt årligt, og finder sted klokken 20.00 på Fredensborg Slot.

Her får militærfolk, der har tjent i enten hæren, søværnet og flyvevåbnet i 25 år og deraf er modtagere af hæderstegnet, lov til at møde toppen af aristokratiet.

I år er de inviterede officerer fra forsvaret og flyvevåbnet.

Hæderstegnet blev indstiftet af Frederik 9. - dronningens far - og afholdes på hans fødselsdag 11. marts, og det er sandsynligvis grunden til, at arrangementet gennemføres, selvom hofsorgen først officielt er slut onsdag 14. marts.

Onsdag er hun igen på arbejde. Her gælder det uddelingen af 'Dronningens Ur' til den værnepligtige ved Livgarden, som af kammerater og overordnede er blevet kåret til at være tjenesteperiodens bedste garder.

Dronningens arbejdsopgaver den kommende tid

14. marts: Overværer Livgardens Årsdagsparade og overrækker Dronningens Ur

15. marts: Deltager i Akademiraadets Stiftelsesfest på Charlottenborg i København

16. marts: Modtager nye ambassadører

19. marts: Modtager nyudnævnte officerer fra Hæren og afholder officiel audiens

20. marts: Deltager sammen med Mary i Haandarbejdets Fremmes 90-års jubilæum på Greve Museum

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2018 Danske kongelige Efter hofsorg: Margrethe vender tilbage

18 kommentarer
Vis kommentarer