Mary afslører hemmelig detalje: Brød royal etikette i afgørende øjeblik

Kronprinsessen brød den royale etikette, da hun holdt tale til kronprins Frederiks 50-års fødselsdag. Hun gik nemlig på toilettet, da hun ikke måtte

Kronprinsesse Mary modtog i dag en pris for sin tale til kronprins Frederiks 50-års fødseldag. Foto:Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Kronprinsesse Mary modtog i dag en pris for sin tale til kronprins Frederiks 50-års fødseldag. Foto:Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

26. maj i år blev kronprins Frederik fejret med bravour i anledning af hans 50-års fødselsdag.

Men selvom det var kronprinsen, som blev fejret, var det kronprinsesse Mary, der løb med alt opmærksomheden. Det gjorde hun på grund af sin rørende tale til sin mand under gallamiddagen, der blev afholdt på Christiansborg Slot.

Talen gik lige i hjertet - ikke kun på kronprins Frederik, men på hele den danske befolkning, og nu - omkring et halvt år efter - har talen vundet en fornem pris for 'Årets bedste tale'.

I forbindelse med prisoverrækkelsen, som blev afholdt tidligere på dagen i Vartovs Store Sal i København, fortalte kronprinsesse Mary ifølge TV2, at hun var voldsomt nervøs forud for talen, og at hun derfor var nødt til at bryde den royale etikette.

Grevinde Alexandra springer ud som sangerinde

Inden hun gik på talerstolen under fødselsdagen, måtte hun nemlig undskylde over for sin bordherre og sige, at hun skulle ud for at vaske hænder.

Og netop det er et brud på den royale tradition. For normalt rejser man sig ikke for at gå på toilettet under royale gallamiddage. På grund af nervøsitet var kronprinsesse Mary dog nødt til at gøre en undtagelse.

- Hvad nu, hvis det faldt til jorden med et kæmpe brag? Hvad nu, hvis det blev efterfulgt af en larmende stilhed i stedet for latter?, forklarede Mary ifølge TV2, da hun for kort tid siden modtog prisen for 'Årets Tale 2018'.

Kronprinsesse Mary modtager prisen i Vartovs Store Sal i København. Foto: Ritzau Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson
Kronprinsesse Mary modtager prisen i Vartovs Store Sal i København. Foto: Ritzau Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson
 

Gik i panik
I forbindelse med prisoverrækkelsen fortalte Mary også, at hun gik en anelse i panik, da hun fandt ud af, at det blev forventet, at hun holdt tale for sin mand.

- Da jeg blev gjort opmærksom på, at der var en forventning om, at jeg skulle holde tale til min mand til hans 50-årsfødseldag, var min reaktion delt. Den ene del tænkte: 'Naturligvis'. Den anden del tænkte: 'Panik', sagde hun.

Heldigvis gik talen rent hjem hos hele forsamlingen til den royale gallamiddag, og også hos danskerne.

Alexandra om kritik af prins Nikolai: Han blev misbrugt

Under kronprinsesse Marys fødselsdagstale fik danskerne blandt andet et meget personligt indblik i hende og kronprinsens liv. En ting, mange særligt hæftede sig ved, var de mange drillende og sjove kommentarer om den danske kronprins.

Kronprinsessen afslørede personlige detaljer under prisoverrækkelsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Kronprinsessen afslørede personlige detaljer under prisoverrækkelsen. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
 

Under talen afslørede kronprinsesse Mary blandt andet, at kronprinsen er vild med god gammeldags far-humor, og det var der en god grund til.

- Jeg ønskede at tale til min mand; at røre ham; at fortælle ham, hvad han er for mig, og jeg havde lyst til at invitere alle andre med; at lade dem se den, jeg ser; at tage dem på den rejse, som har været vores. I den tekst var essensen det, som var allervigtigst for mig at få sagt: At tiden, stedet og kærligheden er rigtig, sagde kronprinsesse Mary i forbindelse med prisuddelingen ifølge TV2.

Du kan se Marys tale i videoen herunder: