Mary om prins Christian: Vigtigt at han kan være sig selv

Kronprinsparrets førstefødte er som tronfølger født ind i andre rammer end sine tre søskende

Frederik, Mary og deres to ældste børn, Christian og Isabella, til festkoncert ved Kong Henriks fødselsdag i 2014. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Frederik, Mary og deres to ældste børn, Christian og Isabella, til festkoncert ved Kong Henriks fødselsdag i 2014. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Som Danmarks fremtidige konge er prins Christians liv til en vis grad lagt i faste rammer.

Det vil blive forventet, at han uddanner sig og igennem voksenlivet forbereder sig til rollen som landets regent efter sin far, kronprins Frederik.

Håndboldkongen og Kronprinsessen kalder til kamp mod mobning. (Foto: Anders-Christian Dahl / TV 2) Håndbold Mikkel og Mary mod mobning

Helt samme ansvar hviler ikke på hans tre søskendes skuldre; lillesøster Isabella og tvillingerne Vincent og Josephine.

Det kommer deres mor, kronprinsesse Mary, ind på i et interview med Eurowoman, da hun bliver spurgt, om hun føler, at hendes sønner og døtre har lige muligheder.

- Jeg har svært ved at forestille mig, at de ikke vil have lige muligheder og frihed til at vælge, når de vokser op i et land som Danmark. Og frihed til at være sig selv. Det er også en meget vigtig pointe, når det handler om lighed. Det er selvfølgelig lidt mere komplekst for min førstefødte. Det er vigtigt, at han kan være sig selv inden for de rammer, han er født ind i, siger hun.

Mary i en mere arbejds-mæssig situation.(Foto: All Over) Danske kongelige Se Mary nyde strand-livet

Kronprins Frederik har aldrig lagt skjul på, at han særligt som barn ikke befandt sig godt med at være kongelig.

I et interview med Euroman fra 2014 fortæller tronfølgeren, hvordan han stadig næsten får kvælningsfornemmelser, når han tænker tilbage på sin første dag på Krebs' skole i København.

Han og Joachim blev kørt til skolen af privatchauffør og ankom som de sidste.

- Han husker tydeligt den anspændte stemning, og hvordan alle vendte sig om og kiggede på dem, hedder det i interviewet.

Det kunne være endt livsfarligt for den 10-årige prins, hvis ikke den australske livredder havde reageret hurtigt. (Foto: AP) Danske kongelige Prins Christian i fare: Reddet af livredder

Her bliver det også beskrevet, hvordan Frederik i mange år ønskede, at han havde en maske, han kunne tage på, så han kunne finde ud af, om folk talte med ham, fordi de kunne lide ham, eller fordi han en dag skulle være konge.

10-årige prins Christian har stadig mange år at være barn i, og det er et 'job', som han og hans søskende klarer ret godt, ifølge deres mor.

- Jeg synes, de er fyldt med personlighed. Det er en fornøjelse at se, hvordan de vokser, udfordrer sig selv og er vilde sammen, og hvordan de former sig. Og hvor vidt forskellige fire mennesker skabt af samme forældre kan være. Det er den største lykke at se, at ens børn er glade og udvikler sig, udfolder sig og nyder livet, siger Mary til Eurowoman.

- Forholdene var lumske, og vi havde adskillige redningsaktioner den dag, siger Warren Yong om hændelsen med prins Christian. (Foto: (Kronprinsesse Mary/Kongehuset/POLFOTO/Handout) Danske kongelige Forvirring om prins Christians redningsaktion: Her er livreddernes forklaring

Foto: MEYER KENNETH Kendte Royale rollinger får ingenting: Her er det kongelige b-hold

1 af 2 Mary er på forsiden af Eurowomans maj-udgave. (Foto: Eurowoman/Rasmus Weng Karlsen)
2 af 2 Frederik, Mary og deres to ældste børn, Christian og Isabella, til festkoncert ved Kong Henriks fødselsdag i 2014. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
62 kommentarer
Vis kommentarer