Mary tog Frede med på job

Kronprinsen fulgte med som det tynde øl, da hans kone holdt åbningstalen ved Women Deliver

Her kan du se Marys åbningstale mandag eftermiddag til Women Deliver-konferencen. (Video: Ritzau)

Mandag eftermiddag åbnede kronprinsesse Mary konferencen Women Deliver i et Bella Center fyldt med internationale gæster.

Det gjorde hun med en cirka ti minutter lang tale foran en proppet sal.

- Jeg tror aldrig, jeg har set denne konferencesal så fyldt før, lød det fra Mary, der skuede ud over mængden fra talerstolen.

Samfund Mary åbnede kæmpe konference i København

Kort tid før var kronprinsessen ankommet til centret ved Ørestad i København sammen med sin bedre halvdel.

Kronprins Frederik har ingen officielle pligter i forbindelse med konferencen, men fulgte blot med som ledsager til 'showets stjerne' Mary.

Som protektor for Women Deliver 2016 står hun i spidsen for den fire dage lange begivenhed og deltager i en lang række møder og sessioner.

Også prinsesse Benedikte var med til åbningen af Women Deliver 2016.
Også prinsesse Benedikte var med til åbningen af Women Deliver 2016.
 

(Foto: AP) Kongelige Marys krævende job: Vært for 5000 gæster

Over 5000 deltagere fra 169 lande deltager i konferencen om piger og kvinders vilkår, sundhed og rettigheder. Et emne, som er en af kronprinsessens mærkesager.

- For mig begyndte det for syv år siden med ordene: 'Når en kvinde bliver gravid i mit land, har hun en fod i graven,' fortalte Mary fra talerstolen om et møde med en gynækolog i Chad i Afrika.

- Dengang anede jeg ikke, og jeg blev chokeret over at høre, at hvert minut dør en kvinde, mens hun er ved at føde, sagde Mary.

Mary har i al stilhed opbygget en enorm formue i sin fond. (Arkivfoto: Patrick van Katwijk/AP). Danske kongelige Mary styrer formue på 175 millioner

Vold mod kvinder, lige adgang til uddannelse og omskæring af piger er andre emner, der bliver taget op på konferencen, som også har besøg af blandt andre popstjernen Annie Lennox, tidligere statsminister i Norge Gro Harlem Brundtland og skuespiller Jessica Biel.

Kronprinsesse Mary skal til Burkino Faso for blandt andet at bekæmpe vold mod kvinder samt pigeomskæring. (Foto: AP) Danske kongelige Kronprinsesse Mary tager til terrorramt land

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)

I marts var kronprinsparret med til dronningens kulturbal på Christiansborg Slot. (Video: Søren Pingel)