Annonce:
Annonce:

Middage og møder: Her er prinsens nye job

Prins Joachim kommer i sit nye job til at spille en nøglerolle i at skabe og pleje kontakter til de amerikanske våbenproducerende virksomheder

Den kommer blandt andet til at stå på pindemadder og middage, når prins Joachim tiltræder sin nye stilling som forsvarsindustriattaché i Washington D.C. Foto: Anthon Unger
Den kommer blandt andet til at stå på pindemadder og middage, når prins Joachim tiltræder sin nye stilling som forsvarsindustriattaché i Washington D.C. Foto: Anthon Unger
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Prins Joacim kan se frem til at kunne tage for sig af pindemadder og hygge sig til fornemme middage, når han 1. september tiltræder sin nye stilling som forsvarsindustriattaché på Danmarks ambassade i Washington D.C.

Her bliver en af prins Joachims fornemmeste opgaver nemlig at få etableret kontakter til de amerikanske våbenproducerende virksomheder.

- Prins Joachim kommer til at spille en vigtig rolle i at få etableret kontakter til de amerikanske våbenproducerende virksomheder og pleje og udbygge netværket, som er noget af det allervigtigste. Det kan gøres ved at besøge virksomheder, som man opsøger, hvis Danmark har et ønske om at indkøbe noget bestemt, fortæller Claus Mathiesen, der er lektor hos Forsvarsakademiet, og tilføjer:

Annonce:

- Jeg ved fra min egen tid, at arbejdsdagen dels er inden for ambassadens åbningstid, men der er også tit og ofte receptioner, middage, og hvad der ellers hører sig til, når man formidler kontakter.

Step op
Prins Joachim kommer fra en stilling som forsvarsattaché på den danske ambassade i Paris, men ifølge Mathiesen er det et step op for den danske prins, at han nu rykkes til USA.

- Når man bliver flyttet fra et vigtigt land (Frankrig, red.) til det allervigtigste land, som er USA, så er det en form for opgradering. I hvert fald en anerkendelse af det arbejde, man har udført, siger Claus Mathiesen.

Prinsesse Marie, der siden oktober 2021 har været tilknyttet Danmarks ambassade i Paris som 'særlig kulturrepræsentant', har ikke fået et arbejde i USA. Det bekræftede kongehuset tirsdag over for Ekstra Bladet.

- Prinsessen vil først og fremmest fokusere på, at familien finder sig til rette i et nyt land. Derudover vil prinsessen naturligvis fortsat varetage arbejdet med sine protektioner og mærkesager, udtalte kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, til Ekstra Bladet.

Annonce:

Da prins Joachim i sin tid tiltrådte stillingen som forsvarsattaché i Paris, besluttede man på Christiansborg at bøje grundloven og give ham hans 3,8 millioner kroner i årpenge med i kufferten.

Ifølge grundlovens paragraf 11 er det ikke tilladt uden Folketingets samtykke, og derfor vil statsministeren fremsætte et beslutningsforslag, så prins Joachim atter kan få lov til at tage millionerne med ud af landet.

Kongehuset har oplyst, at familien rykker til Washington D.C. i løbet af sommeren 2023, når hans nuværende kontrakt med den danske ambassade i Paris udløber.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fedte-Frederiksen
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: