Nu blander Kongehuset sig i apanage-debat

Prins Christian er den eneste af dronningens børnebørn, der kan forvente at få årpenge, oplyser hoffet

Tirsdag ville kronprinsen ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål om apanage

Debatten om apanagen til kongehusets yngre medlemmer har i de seneste dage været til heftig debat.

Det skyldes, at prins Joachims ældste søn prins Nicolai til næste år fylder 18 år.

Men han kan ikke forvente at blive lønnet af de danskere skatteydere, oplyser hoffet til DR. Der er nemlig kun et af dronningens børnebørn, der kan se frem til at få årpenge.

- Det er ikke forventningen, og det har det aldrig været, at andre end prins Christian til sin tid skal have årpenge, siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby.

Indtil 1995 var det kun tronfølgere, ægtefæller og enkedronninger, der fik årpenge. Men det regel blev lavet om i forbindelse med, at Alexandra giftede sig med Prins Joachim.

Ekstra Bladet konfronterede Alexandra vedrørende apanage. Hør hendes svar her

Glæde hos Enhedslisten
Kongehusets udmeldning vækker glæde hos Enhedslisten, der i denne uge har været ude at sige, at det kun burde være prins Christian, der skal have årpenge,

- Nu er der skabt en præcedens også i forhold til Alexandra. Jeg er fuldt tilfreds med, at de indser, at alt andet ville være mærkeligt, siger Enhedslistens royale ordfører Søren Søndergaard til Ekstra Bladet.

- Hvorfor vil det være mærkeligt ikke at give de andre børn årpenge?

- Hvor ville grænsen så gå. Det har jo ikke været tilfældet før. Nu er vi oppe på otte børn, og hvis de får hver fire børn som Frederik, så er vi oppe på 32. Vi er nødt til at sætte grænsen et sted. Og jeg synes denne grænse er fin, siger han.

343 kommentarer
Vis kommentarer