Annonce:
Annonce:

Nu melder kongehuset ud om regeringsjubilæum

Kongehuset har netop meddelt, at den kongelige residens flager på halvt. Regeringsjubilæet bliver afviklet med ændringer

Akrivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Akrivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Dronning Margrethes regeringsjubilæum bliver trods den britiske dronning Elizabeths død markeret i weekenden, men ikke helt som planlagt, oplyser kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, ifølge Ritzau.

- Hendes majestæt dronningens regeringsjubilæum vil fortsat blive markeret i weekenden, men ikke som det var planlagt. Det er dronningens ønske, at programmet for de næste dage tilpasses i respekt for dronning Elizabeths bortgang.

- Kongehuset arbejder lige nu med en række justeringer af programmet, og vi melder ud, når det reviderede program er på plads, lyder det ifølge Ritzau.

Flager på halvt
Desuden er det blevet besluttet, at Amalienborg flager på halvt fredag.

Det meddeler kongehuset i et opslag på Instagram.

Annonce:

'Hendes Majestæt Dronningen har besluttet, at der i dag - for at markere Dronning Elizabeths død - flages på halv stang fra Amalienborgs fire palæer', skriver kongehuset i opslaget.

Artiklen fortsætter under videoen ...

Kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen sætter ord på den nu afdøde monark

Dronning Elizabeth død 96 år: Sådan var hun

Ekspert: 'Man har forberedt det længe'
Ekstra Bladet talte i går eftermiddags - før dronning Elizabeths død - med kongehusekspert Lars Hovbakke Sørensen, der da heller ikke regnede med, at regeringsjubilæet i weekenden ville blive aflyst.

- Det er noget, man har forberedt længe i det danske kongehus, så jeg tror ikke umiddelbart, at man kommer til at aflyse, selvom der sker noget i det britiske kongehus, og at det er noget så alvorligt, som hvis dronning Elizabeth er alvorligt syg eller i værste fald dør, sagde Lars Hovbakke Sørensen og fortsatte:

- Det kan være, at man laver om på nogle af planerne, det kan man godt finde på at gøre. Men jeg tror ikke, at man vil aflyse det eller foretage større ændringer.

 

Annonce:

Ekstra Bladet arbejder på at få en kommentar fra kongehuset i forhold til det mere specifikke ændringer i programmet for fejringen af dronning Margrethes 50 år på tronen, men det har endnu ikke været muligt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: