Annonce:
Annonce:

Nu reagerer dronningen: 'Berørt og ked af det'

Kongehuset har netop lagt et opslag på deres Instagram-profil, hvor dronning Margrethe uddyber, hvorfor hun har valgt, som hun har gjort i forhold til at fratage prins Joachims børn deres titler

Se Prins Joachim reagere på fratagelsen af titlerne.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Så skete det endelig.

Dronning Margrethe uddyber nu endelig selv den beslutning, der i sidste uge blev meldt ud og handlede om, at prins Joachims fire børn pr. 1. januar ikke længere skal kaldes prinser og prinsesse, men derimod grever og komtesse af Monpezat.

På dagen for meldingen kom en noget famlende reaktion fra regenten på den røde løber ved Nationalmuseet, men siden har der været tavshed fra dronningen i sagen.

Men ikke længere.

Kongehuset har således netop postet en udtalelse på deres Instagram-profil, hvor dronningen forklarer sit kontroversielle valg om at fratage prins Joachims børn deres prinse- og prinsessetitler.

Et valg, der den seneste tid har været meget omtalt i både medier og blandt befolkningen:

'Det gør et stort indtryk, og jeg er ked af det', skriver regenten således blandt andet.

Annonce:

Stærke reaktioner
'Der har i de seneste dage været stærke reaktioner på min beslutning om den fremtidige brug af titler for Prins Joachims fire børn. Det påvirker mig naturligvis,' indleder dronning Margrethe sin kommentar, der fortsætter:
 
'Min beslutning har været længe undervejs. Med mine 50 år på tronen er det naturligt både at se tilbage og at se frem. Det er min pligt og mit ønske som Dronning at sikre, at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden. Det forudsætter indimellem, at der skal træffes svære beslutninger, og det vil altid være vanskeligt at finde det rette tidspunkt'.'

Nødvendig fremtidssikring
Teksten fortsætter:

 'At bære en kongelig titel indebærer en række forpligtelser og opgaver, som fremover skal påhvile færre medlemmer af den kongelige familie. Denne tilpasning, som jeg ser som en nødvendig fremtidssikring af monarkiet, ønsker jeg at foretage i min tid.  
 
Jeg har truffet min beslutning som Dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af.
 
Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation'.

Opslaget er underskrevet:

MARGRETHE R.'

Annonce:

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra grevinde Alexandra via hendes pressesekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, men det var mandag aften ikke muligt.

Forhold på frysepunktet
Spørgsmålene har  tårnet sig op efter en mere end almindeligt dramatisk uge i kongehuset, der sjældent er set mage.

Dronningen meldte som tidligere nævnt i sidste uge ud, at prins Joachims fire børn, Nikolai, Felix, Henrik og Athena, får frataget deres titler ved årsskiftet.

Det fik med det samme grevinde Alexandra til at reagere, og i en opsigtsvækkende udtalelse til B.T. lod hun forstå, at børnene følte sig udstødt af familien.

Onsdag aften mødte Ekstra Bladet dronning Margrethe ude foran Nationalmuseet i København og spurgte, hvordan det påvirker hende, at hendes beslutning har fået de fire børnebørn til at føle sig udstødt.

- Jamen, så må vi jo se hvordan ... man kan ... Men jeg har ikke selv set det, sagde hun.

Annonce:

Torsdag morgen interviewede Ekstra Bladet som de første prins Joachim i Paris i en opsigtsvækkende video, hvor han var tydeligt berørt over situationen.

- Vi alle sammen meget kede af det. Det er aldrig sjovt se sine børn på den måde blive gjort fortræd. De står selv i en situation, de ikke selv forstår, fortalte han.

Nogenlunde på samme måde reagerede prins Nikolai, da Ekstra Bladet landede det første interview med ham ude foran hans bolig midt i København. Han var både chokeret, berørt og uforstående.

Kronprinsessen enig med dronningen
Kronprinsesse Mary var - indtil i dag - den hidtil eneste ud over prins Joachims familie, der har udtalt sig i sagen.

Hun mener dog, at dronningens beslutning er den rigtige.

- Forandring kan være umådeligt svær og kan gøre rigtig ondt. Jeg tror, de fleste har prøvet det. Men det er ikke ensbetydende med, at beslutningen ikke er den rigtige, sagde hun til Ekstra Bladet, da vi mødte hende fredag foran Øksnehallen i København.

Nu reagerer kronprinsesse Mary på, at hendes nevøer og niecer har fået frataget deres titler som prinser og prinsesser. Der skal 'arbejdes' på uenigheden i familien, siger hun blandt andet

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Når chefer falder opad
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: