Nu taler Margrethe om kong Henriks helbred

Mens kong Henrik fortsat er indlagt på Skejby Sygehus er dronningen taget på sommerophold på Gråsten slot. Og for første gang taler hun om sin mands helbred

Demi: Kig og få søde drømme

Kong Henrik blev fredag overflyttet fra Aarhus Universitetshospital til Skejby Sygehus. Det skyldes en infektion, som han har fået på benet. Men Kongehuset har ikke ønsket at komme nærmere ind på sygdommen.

- Prinsen bliver således på hospitalet indtil videre. Det betyder, at prins Henrik ikke kommer til Gråsten Slot som ellers planlagt, skriver Kongehuset i en pressemeddelelse.

Dronning Margrethe tog ellers den sædvanlige tur fra Marselisborg slot til Møllerup Gods, hvor hun i traditionens ånd skulle overvære Verdensballetten. En begivenhed som har stået på i syv år, og som regentparret havde glædet sig til. Herefter tog hun alene fra Aabenraa til Gråsten slot.

- Det går fint, svarede Margrethe, da Billedbladet fangede en smilende dronning foran slottet og spurgte ind til Henriks sygdom.

Kong Henrik fortsat indlagt: Nu tager Margrethe på sommerophold

Har fået hjælpere
I denne uges udgave kunne ugebladet Her&Nu afsløre, at Henrik, havde fået fast følgeskab af sygeplejere.

- Vi kan bekræfte, at der for nylig er ansat sundhedsfagligt personale til hjælp for hans kongelige højhed prins Henrik. Helt principielt, så udtaler vi os ikke om konkrete arbejdsopgaver hos de enkelte faggrupper, lyder det fra hoffets kommunikationschef Lene Balleby til Her&Nu.

Samme citat sendte Kongehusets kommunikationsafdeling, efter Ekstra Bladet kontaktede den for at høre nærmere om årsagen til, at der er blevet hyret særligt sundhedsfagligt personale.

- Men jeg kan dog afvise, at der skulle være en særlig medicinsk årsag andet end, at prinsen er fyldt 83 år og kan have brug for lidt hjælp i hverdagen, lød det i går fra Lene Balleby i et skriftligt citat.

Ganske kort tid efter meddelte kongehuset, at Henrik havde fået en infektion i benet, og at han var indlagt.

Seneste nyt

Himmelråbende åndssvagt, at vi først ophæver restriktionerne på tirsdag

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.