Nyt fra kongehuset: 200 særligt inviteret til prins Henrik-farvel

Venner, gudbørn, protektioner og repræsentanter for erhvervslivet får mulighed for at sige et særligt farvel til prins Henrik

Prins Henriks kiste skal fredag flyttes fra Amalienborg Slot til Christiansborg Slotskirke. Her ankommer kisten til Amalienborg efter turen fra Fredensborg.

Ekstra Bladet har tidligere i dag oplyst, at der var omkring 200 inviterede til prins Henriks bisættelse tirsdag. Det er ikke korrekt.

De 200 inviterede er til ceremonien mandag, hvor blandt andre prinsens gudbørn, venner og protektioner er inviteret. Ekstra Bladet beklager fejlen.

Kongehusets kommunikationsafdeling inviterede fredag eftermiddag til pressebriefing på Amalienborg Slot, hvor der kom nyt om planerne for prins Henriks bisættelse tirsdag 20. februar kl. 11 og dagene op til.

Danske kongelige Det sker der med dronningens grav-monument til 29 mio.

Her blev det oplyst, at prins Henriks venner, gudbørn, protektioner og repræsentanter for erhvervslivet får mulighed for at besøge Christiansborg Slotskirke mandag klokken 13, hvor prinsen ligger Castrum doloris fra fredag aften. I alt er omkring 200 personer inviteret, og efter besøget, vil der være et arrangement i Fløjlsgemakket på Christiansborg.

Castrum doloris, som er latin for smertens leje, dækker over en sørgeforhøjning, hvor både den kongelige familie, venner og også offentligheden kan tage afsked med prins Henriks lukkede kiste svøbt i hans flag.

Selve bisættelsen tirsdag bliver efter prins Henriks ønske noget mindre.

Dronning Margrethe ser på blomsterne, der er lagt på Fredensborg Slot i anledning af prins Henriks død. Foto: Peter Dahlerup
Dronning Margrethe ser på blomsterne, der er lagt på Fredensborg Slot i anledning af prins Henriks død. Foto: Peter Dahlerup

Ceremoni fredag aften
Fredag aften klokken 18 bliver prinsens kiste, der netop nu står i Riddersalen på Christian IX's Palæ, transporteret ad Bredgade til Christiansborg Slotskirke efterfulgt af kongefamilien.

Danskerne var i dag mødt op i tusindvis på Amalienborgs Slotplads for at sige farvel til 'deres' prins Henrik. Foto: Olivia Loftlund Kongelige Danskernes farvel på Amalienborg: Han skulle have mærket al kærligheden

Ved ankomsten til kirken bliver kongefamilien mødt af Kgl. konfessionarius Erik Norman Svendsen, mens de andre inviterede - i alt omtrent 25 personer heriblandt prins Henriks franske familie - vil være kørt i forvejen.

I den forbindelse vil der være en mindre og privat kirkelig handling.

Den forestås af kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen.

1 af 2 Dronning Margrethe og prins Henrik blev gift i 1967. Foto: Jens Dresling
2 af 2 Prins Henrik bisættes tirsdag. Foto: Philip Davali