Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

Henrik har måttet afbryde sin ferie med Margrethe i Sydfrankrig på grund af smerter

Opsigtsvækkende udtalelse fra Henriks nære ven

Peter Qvortrup Geisling: Henrik lider af 'vindueskiggersyndrom'

I en kortfattet pressemeddelelse fra Konghuset meddeles det, at prins Henrik nu overraskende er tilbage i Danmark og indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter som følge af den operation, han fik foretaget i midten af juli på Aarhus Universitetshospital, hvor han blev opereret i højre lyske og fik en ballonudvidelse i højre bækkenkar.

Operationen i juli forløb planmæssigt, men indgrebene betød, at prins Henrik måtte indlægges i en uges tid, før han kunne udskrives.

På ferie med Margrethe
83-årige prins Henrik skulle lige nu have holdt ferie på regentparrets vinslot i franske Cayx.

Prinsen rejste alene til Cayx efter sin operation i juli, mens dronning Margrethe tilbragte tid på Gråsten Slot med sine søstre, Benedikte og Anne Marie. Margrethe ankom til Frankrig tirsdag i sidste uge, og planen var, at hun skulle tilbringe et par uger på vinslottet med sin mand.

Ifølge Kongehuset er det på nuværende tidspunkt uvist, hvor længe prins Henrik vil være indlagt på Rigshospitalet.

- Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb på nuværende tidspunkt, skriver Kongehusets Kommunikations- og pressechef  Lene Balleby i en pressemeddelelse.

Henrik afviser skilsmisse

Henrik har de senere år været dårligt gående og har ofte støttet sig til enten en stok eller en hjælper.

Vindueskiggersyndrom
'Tv-lægen Peter Qvortrup Geisling har tidligere til Ekstra Bladet vurderet, at Henrik sandsynligvis lider af det, man populært kalder 'vindueskiggersyndrom'.

Ifølge Netdoktor.dk rammer lidelsen omkring 50.000 danskere årligt.

- Når vi kommer op i årene får vi kalkaflejringer i arterierne – de blodkar, der forsyner os med iltrigt blod. Det kan skyldes flere ting – blandt andet alder. Det giver forsnævrede blodkar eller 'vindueskiggersyndrom', som vi kalder det på dansk, fordi man kun kan gå få hundrede meter ad gangen, før man må stoppe op, forklarer han.

Andre navne for den ret almindelige lidelse er åreforsnævring i benene eller - for de latinkyndige: claudicatio intermittens.

'Det er hende, der gør mig til narren'
Prins Henrik bragte sig i forrige uge i alverdens overskrifter, da han bekendtgjorde, at han ikke ville begraves sammen med dronning Margrethe, når den tid kommer.

Årsagen til Henriks ulyst mod at blive begravet i Roskilde Domkirke er, at han igennem lang tid har følt sig mindreværdig i det danske kongehus og ikke mindst i forhold til sin kone. Han har i årevis haft ønsket om at få titel af konge eller i det mindste kongegemal, men hidtil uden held.

I sidste uge lukkede han så i et opsigtsvækkende interview med Billed-Bladet og Se og Hør yderligere op for sine frustrationer.

- Det er hende, der gør mig til narren. Jeg har ikke giftet mig med dronningen for at blive begravet i Roskilde, fastslog han.

Så sent som torsdag var de to til koncert i middelalderlandsbyen Saint-Vincent-Rive-d'Olt, som ligger meget tæt ved Chateau de Cayx. Foto: Mega Agenzy/Yan Bostra
Så sent som torsdag var de to til koncert i middelalderlandsbyen Saint-Vincent-Rive-d'Olt, som ligger meget tæt ved Chateau de Cayx. Foto: Mega Agenzy/Yan Bostra
 

Opdateres...

Margrethe støtter Henrik: - Alt er, som det plejer