Prins Henrik: Ingen ’kongentarer’

Prinsgemalen blev skærmet fra den danske presse, som ikke fik mulighed for at spørge ind til hans ønske om at blive konge

Prins Henrik talte en smule under selve kåringen

'Kong' Henrik har ikke den store lyst til at tale med journalisterne i det land, som han så gerne vil være konge for.

Det viste han med al tydelighed i dag, da han besøgte hundeudstillingen Show of Winners i Hillerød, hvor han blev kåret til Årets Hundeven.

Efterfølgende var det ellers arrangørernes plan, at pressen kunne have stillet et par spørgsmål til prinsgemalen, men den plan havde franskmanden ikke tænkt sig at følge.

En pressedame fra hoffet skærmede nemlig prinsen med det store kongeønske godt og grundigt fra de danske journalister, så han ikke blev nødt til at forklare, hvorfor han i onsdags til et pressemøde med den hollandske presse forud for det hollandske statsbesøg i marts, pludselig igen-igen begyndte at klynke over sin titel og position i det danske kongehus.

Henrik klynker igen: Hvorfor er jeg under min kone?

Udbruddet kom en smule overraskende, efter at dronningen havde udtalt sig om sidste weekends terrorangreb i København.

- Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor? lød det blandt andet fra prins Henrik, der argumenterede for, at han burde have titel af konge.

- Hvorfor skal Danmark kopiere England og ikke kopiere Spanien eller Skotland? Dronningerne af Skotland har gjort deres mænd til konger, sagde prins Henrik, mens dronning Margrethes ansigtsudtryk blev mere og mere stramt, samtidig med at hun lagde en hånd på hans ryg for at få ham til at stoppe med at tale om kongetitler.

Ingolf hænger Frede ud som tøffelhelt

Prinsgemalen kan ikke kalde sig konge, men til gengæld kan han kalde sig for Årets Hundeven. Han mødte op til kåringen i Hillerød med sine to gravhunde, Helike og Querida. Her er prins Henrik på scenen sammen med Ulf Fjelsted Jørgensen. (Foto: Jan Sommer)
Prinsgemalen kan ikke kalde sig konge, men til gengæld kan han kalde sig for Årets Hundeven. Han mødte op til kåringen i Hillerød med sine to gravhunde, Helike og Querida. Her er prins Henrik på scenen sammen med Ulf Fjelsted Jørgensen. (Foto: Jan Sommer)

Det er ikke første gang, at prins Henrik offentligt har luftet sin frustration over 'kun' at være prins, hvilket hierarkisk placerer ham under både sin kone og sin ældste søn, kronprins Frederik.

Første gang var i selvbiografien 'Skæbne forpligter' fra 1996. I 2002 blussede frustrationen op på ny, da kronprins Frederik overtog værtsrollen for nytårskuren fra sin mor, der var sygemeldt. Det førte til, at prins Henrik tog en time out på sit vinslot i Frankrig for at tænke tingene igennem.

Nye tider på slottet: Rengøringsdamen laver mad

To gange har han desuden luftet sin frustration i det franske magasin Point de Vue. Første gang var i 2007, hvor han blandt andet sagde:

- I dag får en konges kone titlen dronning. Men en regerende dronnings mand bliver ikke konge ved ægteskab. Sådan var det ikke i Navarre – et kongedømme i Sydfrankrig i middelalderen. Her fik regerende dronningers mænd titel som konge. Det var stadig deres dronninger, der regerede. Men der var i det mindste en vis ligestilling i hofetiketten.

TV: Prinsgemalen undgår hunde-spørgsmål

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby