Prins Henriks kiste flyttes: Kronprinsen rørt til tårer

Fredag aften blev der holdt en privat ceremoni for den kongelige familie, efter kisten med prins Henrik var blevet kørt til Christiansborg Slotskirke

Kongefamilien fulgte prins Henriks kiste fra Amalienborg Slot til Christiansborg Slotskirke. TV: Tariq Mikkel Khan

Fredag aften blev prins Henrik kørt ud på en sidste tur.

Kl. 18.00 åbnede porten til Christian IX's Palæ, hvorefter kisten med prins Henrik blev ført til Christiansborg Slotskirke efterfulgt af en kortege af dronning Margrethe i Store Krone, kronprins-parret og deres børn i Krone 1 og prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn i Krone 2.

Kongefamilien kørte derefter gennem Amaliegade, Sankt Annæ Plads, Bredgade, Kongens Nytorv, Holmens Kanal, Holmens Bro, hvor de til sidst nåede frem til Christiansborg Slotsplads.

Langs ruten stod tusindvis af danskere, der viste deres respekt til prins Henrik.

Prins Henriks båre befinder sig frem til fredag klokken 18 på Amalienborg. Efter prinsens eget ønske er det værnepligtige fra Dannebrog og livgarden, der vogter over båren. Foto: Anita Gravesen Danske kongelige Planen er klar: Sådan kan du sige farvel til Henrik

Kisten blev langsomt ført ind i Christiansborg Slotskirke, hvor først dronningen, kronprins-parret og deres børn og så prins Joachim, prinsesse Marie og deres børn fulgte efter.

Foto: Jonas Olufson.
Foto: Jonas Olufson.
 

Mens kongefamilien ventede på, at de kunne følge efter kisten, var det tydeligt, at de var berørte af situationen - særligt kronprinsen, som var rørt til tårer.

Derefter blev dørene til kirken lukkede, og der blev holdt en privat ceremoni for den nærmeste familie.

Frem til tirsdag vil prinsen ligge i en kiste i Christianborgs Slotskirke på castrum doloris. Det vil sige, at prinsen vil ligge i den lukkede kiste, men med adgang for offentligheden lørdag, søndag og mandag.

Prins Henrik bisættes tirsdag. Foto: Philip Davali Danske kongelige Nyt fra kongehuset: 200 særligt inviteret til prins Henrik-farvel

Mandag er omkring 200 af prins Henriks venner, gudbørn, protektioner og samarbejdspartnere inviteret til en afsked i kirken efterfulgt af et arrangement i Fløjlskabinettet på Christiansborg.

Selve bisættelsen bliver af noget mindre, men det vides endnu ikke, hvem der forventes at deltage.

Danske kongelige Det sker der med dronningens grav-monument til 29 mio.

0 kommentarer
Vis kommentarer