Étienne de Monpezat, der er syv år yngre end Henrik, er meget påvirket af situationen.
- Det er en meget svær tid for os. Vi ved ikke så meget, så det er svært, fortæller han.
Kongehuset meddelte fredag morgen, at den 83-årige prins Henriks tilstand er 'alvorligt forværret'. Prinsen har været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar.
Hans tilstand er så kritisk, at hans ældste søn, kronprins Frederik, måtte forlade De Vinterolympiske Lege i Sydkorea for at haste til sin fars sygeleje. Han ankom til Danmark fredag aften og besøgte Henrik på Riget i selskab med sin hustru, kronprinsesse Mary, og dronning Margrethe.
Etienne de Monpezat med sin hustru. Foto: All Over Press
Ramt af tragedier Prins Henrik er den næstældste i Monpezat-søskendeflokken på ni, men hele tre nåede aldrig at blive voksne.
Da Henrik var fem år gammel, døde hans lillesøster Anne Marie af meningitis. Lillebroren Joseph døde som bare 19-årig under en vanskelig operation, mens lillesøsteren Therese omkom i en trafikulykke i 1959.
I 2015 døde søsteren Maurille Beauvillain de Monpezat efter længere tids sygdom.
I dag har prins Henrik har fire søskende i Frankrig. Udover Cathrine og Étienne er der den yngste Monpezat-bror, vinbonden Jean-Baptiste, samt Henriks storesøster, Françoise Bardin.
Familien Monpezat samlet på familieslottet Le Cayrou nær Cayx. Fra venstre: Jean Baptiste de Monpezat, Catherine de Monpezat, Henri de Monpezat, kronprinsesse Margrethe, grevinde Renée de Monpezat, grev André de Monpezat og søstrene Bardin og Maurille. Foto: Ritzau Scanpix
Prins Henriks sygdomsforløb
12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.
13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.
Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.
22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.
6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.
En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.
28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.
2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.
9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.