Annonce:
Annonce:

Prins Joachim flytter til USA

Prins Joachim er blevet ansat som ny forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché i Washington D.C., oplyser Forsvarsministeriet

Prins Joachim flytter til USA sammen med sin familie. Foto: Emil Agerskov
Prins Joachim flytter til USA sammen med sin familie. Foto: Emil Agerskov
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Som et led i at styrke samarbejdet med USA på sikkerheds- og forsvarsområdet har man valgt at sende prins Joachim til USA.

Her skal han i tre år varetage stillingen som forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

I rollen skal han dække USA og Canada, og han tiltræder 1. september. Det er en tidsbegrænset stilling på tre år, men der er mulighed for forlængelse, lyder det.

- USA er vores vigtigste allierede og samarbejdspartner. Det transatlantiske bånd er helt afgørende i den sikkerhedspolitiske situation, vi står i. Det er vores ambition at styrke det forsvarsindustrielle samarbejde markant med USA, og prins Joachim vil i høj grad bidrage hertil, lyder det fra fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen i pressemeddelelsen.

Annonce:

Prins Joachim har tidligere varetaget stillingen som forsvarsattaché i Paris, og han har derfor erfaring på området.

- Jeg er stolt over, at jeg fortsat får mulighed for at repræsentere Danmark internationalt på sikkerheds- og forsvarsområdet. Det transatlantiske samarbejde er et højt prioriteret område, og jeg er beæret over, at man har fundet mig kvalificeret til opgaven, siger prins Joachim selv i pressemeddelelsen.

Tager millioner af skattekroner med
Når prins Joachim skal varetage en stilling i udlandet, er der dog behov for, at det bliver godkendt i Folketinget, at han samtidig kan modtage årpenge fra Danmark.

Derfor fremsætter Statsministeriet i næste uge et beslutningsforslag til Folketinget om at give samtykke til, at han kan få sine dyre lommepenge med til USA. Han vil nemlig ikke modtage løn for stillingen.

Han klarer sig dog nok også for sine årpenge. I seneste årsrapport fra kongehuset, som dækker 2021, fremgår det, at han fik 3.793.996 kroner i årpenge, hvilket svarer til en månedsløn på 316.166 kroner.

Af kongehusets officielle konto på Instagram fremgår det, at prins Joachim og familien flytter til Washington D.C. i løbet af sommeren 2023.

--------- SPLIT ELEMENT ---------

Prins Joachim siger, at hans børn er blevet 'gjort fortræd', da dronningen fratog dem prins- og prinsesse-titlerne

Ekstra Bladet mødte i september prins Joachim på hans job i Paris. Det var dog ikke det, der var samtaleemnet den dag

Dronning Margrethe gav for et par uger siden et stort interview til Weekendavisen, hvor hun fortalte om sit forhold til det engelske kongehus, cigaretter og 'The Crown'. Hør mere i 'Der er brev' herunder eller i din podcast-app

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: