Prins Joachim fortæller om sorgen efter Henriks død

Prins Henrik blev mindet ved Prinsens Livregiments Soldaterforenings 100-års jubilæum

Prins Joachim kalder prins Henriks død for 'tragisk'. Foto: Stine Tidsvilde
Prins Joachim kalder prins Henriks død for 'tragisk'. Foto: Stine Tidsvilde

Der er gået omkring halvanden måned, siden prins Henrik sov ind på Fredensborg Slot.

Hofsorgen, der varede en måned, er ophævet, og de kongelige er tilbage på job.

Dronning Margrethe lagde ud med at takke for en særlig indsats i forbindelse med Henriks død, og senest har også prins Joachim fortalt om sorgen over sin far.

Det skete i sidste uge, da han deltog i Prinsens Livregiments Soldaterforenings 100-års jubilæum på Viborg kaserne. Prins Henrik var ærespræsident for foreningen indtil sin død.

Her fortalte han til Her & Nu, at han mindedes sin far på den særlige dag og tilføjede:

– I familien forsøger vi at tackle sorgen på hver sin måde. Det er selvfølgelig tragisk, fortalte den 48-årige Joachim til ugebladet.

Margrethe og den øvrige kongelige familie besøgte prins Henrik, da han var indlagt på Rigshospitalet i januar og februar. Prins Henrik døde 13 februar. Foto: Jakob Jørgensen Danske kongelige Politiet efterforsker brud på tavshedspligt under prins Henriks indlæggelse

 

Imens kongefamilien bearbejder tabet, kan dens medlemmer glæde sig, at prins Henrik nærmest er mere populær end nogensinde før.

Kongehuset har offentliggjort en gammel videooptagelse af den royale familie i påsketiden. Foto: Jonas Olufson Danske kongelige Kongehuset deler privatoptagelser filmet af prins Henrik

20. februar blev prins Henrik bisat. Her køres kisten ud af Christiansborg Slotskirke og køres væk

 

90 kommentarer
Vis kommentarer