Prins Joachim og prinsesse Marie besøgte Henrik

Begge prins Henriks sønner har besøgt ham på Fredensborg Slot

Prins Joachim ankom sammen med prinsesse Marie til Fredensborg omkring klokken 16, og kørte igen efter en times tid.

Prins Joachim og  prinsesse Marie forlader Fredensborg Slot tirsdag eftermiddag. Foto: Tariq Mikkel Khan
Prins Joachim og prinsesse Marie forlader Fredensborg Slot tirsdag eftermiddag. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Omkring 14.30 var det hans storebror, kronprins Frederik og hans hustru, kronprinsesse Mary, der besøgte prins Henrik på Fredensborg Slot, hvor han - ifølge kongehuset - ønsker at tilbringe 'sin sidste tid'.

Ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet så parret meget alvorlige ud, da de kørte hen til slottet efterfulgt af to PET-biler.

Frederik og Mary på vej mod Fredensborg Slot tirsdag eftermiddag. Foto: Tariq Mikkel Khan
Frederik og Mary på vej mod Fredensborg Slot tirsdag eftermiddag. Foto: Tariq Mikkel Khan

Kongehuset: Prins Henrik hjem til Fredensborg i sin sidste tid

Kongehuset oplyste tidligere tirsdag, at prins Henrik er blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor den 83-årige prins ønsker at opholde sig 'i sin sidste tid'.  

'Prinsens tilstand forbliver alvorlig,' fremgår det desuden i pressemeddelelsen fra kongehusets kommunikationschef Lene Balleby.

Hun uddyber prins Henriks beslutning over for Billed-Bladet.

- Prinsen er for et øjeblik siden kommet hjem til Fredensborg Slot. Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham, forklarer hun.

Prins Henriks nære ven kan også godt forstå, at den 83-årige prins Henrik ønsker at opholde sig i netop her.

- Det er ganske forståeligt, at man vil være i hjemlige omgivelser i sådan en situation, siger han til Ekstra Bladet.

Fredensborg Slot. Foto: Tariq Mikkel Khan
Fredensborg Slot. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Prins Henriks sygdomsforløb

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik. Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

Kongehuset bekræfter: Har ansat hjælpere til Henrik

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus.

Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse. Operationen skyldes åreforkalkninger, også kendt som forsnævringer omkring pulsårerne. Prinsen udskrives efter en uge.

Kong Henrik opereret: Det fejlede han

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

Smerterne bliver behandlet medicinsk, og der er ikke langt op til flere kirugiske indgreb.

Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

Prins Henrik udskrevet: Har brug for ro og hvile

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

En måned tidligere skabte prins Henrik ramaskrig, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Kongehuset: Fik diagnosen i denne uge

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

9. februar 2018: Prins Henriks tilstand er så alvorlig, at kronprins Frederik afbryder sit ophold i Sydkorea i forbindelse med de vinterolympiske lege for at flyve hjem. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Henriks tilstand alvorligt forværret

Erik Brandt om Henriks ønske: - Det er ganske forståeligt