Prins Joachim om salget af Schackenborg: Det kunne jeg ikke byde mine børn

Det var i den grad op ad bakke. Som at rulle en stor snebold foran sig, hvor problemerne og udfordringerne bare blev større og større, siger prins Joachim

Prins Joachim og prinsesse Marie udskiftede Møgeltønder med en luksusvilla i Klampenborg. Foto: Stine Bidstrup
Prins Joachim og prinsesse Marie udskiftede Møgeltønder med en luksusvilla i Klampenborg. Foto: Stine Bidstrup
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Salget af Schackenborg Slot til Schackenborg Fonden i 2014 var ikke en flugt fra Sønderjylland i en længsel efter en pragtvilla i Klampenborg.

Det slår prins Joachim fast i et større interview med Jyllands-Posten, hvor han kommenterer salget af slottet, som han selv fik overdraget som en ung knægt. Salget blev mødt med kritik, og nogle medier spekulerede i, om prinsen var træt af Sønderjylland. At storbyen trak.

Så meget har stor-spekulanten Joachim tjent på mursten

Det afvises fuldstændigt i interviewet, hvor prins Joachim med et skævt smil forklarer, at der er skrevet utroligt meget, han ikke kan genkende.

- Afskeden kom efter mange og meget lange overvejelser. Schackenborg var født med en stor gæld, da jeg fik det overdraget, og den gæld blev ved med at tynge. Det var i den grad op ad bakke. Som at rulle en stor snebold foran sig, hvor problemerne og udfordringerne bare blev større og større, siger prins Joachim, der understreger, at beslutningen var 10 år undervejs.

Prins Joachim i 'Go' aften Danmark': - Dybt tragisk og dybt uretfærdigt

Foto: All Over
Foto: All Over
 

Det var den, fordi Schackenborg Slot var hans livsgerning. Projektet, som han skulle få til at blomstre. Og som han til sidst måtte erkende, at han ikke evnede.

- Problemet var, at det smukke - huset og haven - også var den tunge ende i økonomien. Det var der, pengene endte hver gang, hvis forfaldet skulle holdes fra døren. Jeg kunne jo læse tallene på bundlinjen selv, men var meget længe - måske også for længe - om at erkende, at det ikke lod sig gøre, forklarer han i interviewet.

Britisk avis kvajer sig: Prins Richard var dansk

Når han så alligevel traf beslutningen om at sælge til Schackenborg Fonden, som prinsen var medstifter af, skyldes det, ifølge prinsen, hensynet til børnene. Ikke en trang efter at komme tættere på København eller andre danske storbyer.

- Jeg ville ikke kunne se mig selv i spejlet, hvis jeg bare skubbede snebolden foran mig og overlod den til mine børn på et tidspunkt. Det kunne jeg ikke byde dem, siger han.

Prinsen er efterhånden blevet 47 år. Foto: Stine Tidsvilde
Prinsen er efterhånden blevet 47 år. Foto: Stine Tidsvilde
 

Forklaringen stemmer ikke overens med tidligere udmeldinger. Da prins Joachim solgte slottet i Møgeltønder i 2014, lød forklaringen fra hoffet, at han ikke kunne kombinere landmandslivet med de officielle pligter for kongehuset.

Den udlægning blev efterfølgende punkteret af grev Ingolf, der i et interview med Jyllands-Posten i 2015 fortalte, at det var prinsesse Marie, der ikke ønskede at bo ’på landet’. Begge dele bliver altså nu afvist af prinsen selv.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+