Prins på udebane: Joachim handler i Netto

I det sidste afsnit af DR-serien 'Prins Joachim'-fortæller vover prinsen sig ind i en discount-butik

Prins Joachim smutter en tur i Netto for at få stillet sulten og for at fortælle om symbolerne på de danske mønter.
Prins Joachim smutter en tur i Netto for at få stillet sulten og for at fortælle om symbolerne på de danske mønter.

I aften toner prins Joachim for sidste gang frem på skærmen som tv-vært i sjette og sidste afsnit af DR-programmet 'Prins Joachim fortæller'.

Det sidste afsnit handler om symboler, og prinsen besøger blandt andet hovedstaden i Estland, Tallinn, for at fortælle historien om det danske flag.

Prins Joachim er hovedfortæller i den historiske programserie, som vises på DRK. Foto: Nordisk Film Production Film, tv & radio Prins Joachim overrasker i nyt tv-program

Mønter i Netto
Han handler også i Netto for at fortælle om vores møntfod og de symboler, der er på mønterne.

Under sin tur i Netto får prinsen taget selfies med et par kvinder, hvorefter han kører videre ud i verden efter at have spenderet hele 29 kroner på en flaske vand og en sandwich og udvekslet det obligatoriske 'Hav en god dag / I lige måde' med ekspedienten ved kassen.

For at blive klogere på den danske krone besøger prins Joachim også et unavngivent sted på Sjælland, hvor alle danske mønter bliver samlet og talt op.

Her bliver prins Joachim spurgt til, om han og hustruen prinsesse Marie giver lommepenge til deres to børn, prins Henrik og prinsesse Athena.

- Vi er orienteret mod lommepenge af den simple årsag, at der er noget lærerigt i det, men også for at lære prins Henrik, at der er en vis værdi i ting.

- Den kan han få ret synligt, hvis han går ned i en butik eller en isbod, hvor få mønter kan omsættes til noget andet. Nogle gange er han stor i slaget og spørger, om han må købe en is til far og mor, fortæller prins Joachim.

'Prins Joachim fortæller ...' er en dokumentarserie i seks afsnit, der handler om Danmarks historie, religion og demokrati. Foto: Nordisk Film Production Danske kongelige Rige venner sikrer Jokke-film med hemmeligt beløb

Prins Joachims tjans som tv-stjerne bringer ham vidt omkring - blandt andet i Netto. Foto: Nordisk Film Production
Prins Joachims tjans som tv-stjerne bringer ham vidt omkring - blandt andet i Netto. Foto: Nordisk Film Production
 

Mors nytårstale
I afsnittet kaster han sig også ud i rollen som nyhedsvært på radiostationen P4 Sjælland, og han er med i sendevognen, når Danmarks Radio transmitterer dronningens nytårstale.

I hvert afsnit af 'Prins Joachim fortæller' har prinsen stillet skarpt på temaer som tro, demokrati, skole og symboler. Han rejser rundt i landet for at tale med mennesker, der kan gøre ham klogere på emnerne.

I tidligere afsnit har prins Joachim blandt andet åbnet op omkring sin egen konfirmation, mens han også afslørede, at han tror på Gud uden at være en flittig kirkegænger.

Prinsesse Marie kommenterer nu - noget atypisk - hele balladen om prins Joachims apanage. Foto: Ritzau Scanpix/Ida Marie Odgaard Danske kongelige Marie raser over kritik af Joachim: Helt urimeligt!

172 kommentarer
Vis kommentarer