Prinsens nære ven fløj hjem med Henrik: - Vi var sammen indtil for få timer siden

Hotelejer Enan Galaly holdt ferie med prins Henrik og fløj med ham fra Egypten til København tidligere i dag

Prins Henrik har i mange år holdt ferie med sin nære ven hotelejeren Enan Galaly. Her ses de sammen i Sharm el Sheikh i 2016. Foto: Helnan Hotels
Prins Henrik har i mange år holdt ferie med sin nære ven hotelejeren Enan Galaly. Her ses de sammen i Sharm el Sheikh i 2016. Foto: Helnan Hotels

Søndag aften meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet i København.

'Prinsen har siden begyndelsen af januar opholdt sig i Egypten og blev for nogle dage siden indlagt på hospital. Det er i forlængelse heraf, at Hans Kongelige Højhed nu er kommet hjem for at gennemgå yderligere undersøgelser på Rigshospitalet', fremgår det af pressemeddelelsen.

Prins Henrik indlagt på Rigshospitalet

Prins Henrik kom til Sharm el Sheikh i Egypten 4. januar, hvor han som så ofte før holdt ferie med sin nære ven hotelejeren Enan Galaly, der driver en række hoteller i Egypten og Marokko samt to i Danmark.

- Jeg synes, det er lægerne, der skal kommentere den type ting. Men det er ikke et uheld eller noget uregelmæssigt, der er sker. Man skal ikke tro, der er sket i uheld. Det er noget, som lægerne i Danmark forsøger at klare, fortæller den dansk-egyptiske forretningsmand til Ekstra Bladet.

- Har indlæggelsen relation til prinsens demenssygdom?

- Nej, det kan jeg ikke kommentere. Det har relation til lægelig behandling, så det er svært for mig at udtale mig om, lyder det fra Galaly.

Kong Henrik overrasker: Giver interview til egyptisk talkshow

Prins Henrik og Enan Galaly fotograferet sammen i Aarhus i 2009. Foto: HER og NU
Prins Henrik og Enan Galaly fotograferet sammen i Aarhus i 2009. Foto: HER og NU

Han fortjener respekt
Enan Galaly og prins Henrik har været venner i over 40 år og har ofte holdt ferie sammen i Egypten.

- Vi var sammen indtil for få timer siden, forklarer Galaly, der fløj sammen med den 83-årige prins Henrik til Danmark.

Han ønsker ikke at kommentere, hvorvidt prinsen blev afhentet af militærhelikopter.

Til gengæld vil prins Henriks mangeårige ven meget gerne levere en besked om sin gode ven.

- På grund af alt det, han har gjort for Danmark i 50 år, fortjener prinsen respekt og at blive hyldet og passet på, slår han fast.

- Han fortjener at blive behandlet med respekt, tilføjer han.

Prins Henrik var også i Egypten i november og december.

Pensionist-Henrik nyder livet: På ferie i Egypten

Prins Henrik og Enan Galaly sammen på ferie i 2016. Foto: Helnan Hotels
Prins Henrik og Enan Galaly sammen på ferie i 2016. Foto: Helnan Hotels

Prins Henriks helbred

12. juli 2017: Hoffet bekræfter overfor Her & Nu, at der 'for nylig er ansat sundhedsfagligt personale' til at hjælpe prins Henrik.  Ifølge kommunikationschef Lene Balleby på grund af prinsens alder og ikke af en 'medicinsk årsag'.

13. juli 2017: Prins Henrik bliver indlagt på Aarhus Universitetshospital. Dagen efter overføres hans til Skejby Sygehus. Fire dage senere afslører kongehuset, at Henrik har gennemgået en operation og fået en ballonudvidelse.

14. august 2017: Hoffet meddeler, at Henrik dagen før blev indlagt på Rigshospitalet på grund af smerter i højre ben som følge af operationen.

22. august 2017: Prins Henrik bliver udskrevet fra Riget og tager ifølge kongehuset ophold på Fredensborg Slot, hvor han 'i den kommende tid har brug for ro og hvile'.

6. september 2017: Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at 'Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens'. Samtidig oplyses det, at prinsen fremover yderligere vil neddrosle sine aktiviteter.

28. januar 2018: Kongehuset oplyser, at prins Henrik er blevet indlagt på Rigshospitalet, hvor han skal 'gennemgå yderligere undersøgelser'.

2. februar 2018: Kongehuset meddeler, at prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalets lungekirurgiske afdeling til undersøgelse for en tumor i venstre lunge, der heldigvis vist sig at være godartet. Prinsen bliver samme dag overflyttet til infektionsmedicinsk afdeling til behandling for lungeinfektion.

 

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?