Kronprins Frederiks grandkusine Camilla af Rosenborg fortæller, at hun til det sidste var i daglig kontakt med sin faster, prinsesse Elisabeth.
- Vi stod hinanden rigtig tæt, og vi talte sammen i telefon flere gange om dagen, og vi sås rigtig mange gange i løbet af ugen, siger hun til Ekstra Bladet og tilføjer:
- Vi var en god støtte for hinanden. Da jeg blev alene efter min skilsmisse, havde jeg rigtig mange gode frokoster med Elisabeth, fordi hun også var alene. Så vi kunne rigtig hygge os.
Camilla af Rosenborg fortæller, at både hun og hendes tvillingesøster Josephine og lillesøster Feodora var meget tæt knyttet til Elisabeth.
Derfor blev prinsesse Elisabeth aldrig gift
Døde hun ganske enkelt af alderdom?
- Ja, det gjorde hun. Der var som sådan ikke andet, der spillede ind. Men som pårørende synes man jo alligevel altid, det er for tidligt. Man vil altid gerne have lidt flere år. Hun blev svagere og svagere, og vi har været der for hende hele vejen igennem, men sådan er det jo desværre med alderdom, siger hun og tilføjer:
- Hun døde ikke på hospitalet. Elisabeth sov ind på Fortunen. Det er et træningscenter i Lyngby, hvor jeg meget gerne vil sende en tak til det enestående søde personale, der har været en stor støtte for os tre søstre.
Hvad vil du huske hende for?
- At hun var viljefast og utrolig social. Der var simpelthen altid gang i hende. Et af hendes yndlingsudtryk var: 'Let's go bananas!' Det sagde hun altid til børnene. Og når vi sagde nej til, at børnene måtte få sodavand og is, så gav hun dem det selvfølgelig alligevel.
Elisabeth levede i flere årtier sammen med instruktøren og filmfotografen Claus Hermansen. Parret valgte, at de ikke ville have børn. I stedet kastede Elisabeth sin kærlighed på Camilla og hendes to søstres børn.
- Efter mine børn mistede deres bedsteforældre, så fungerede Elisabeth som børnenes bedstemor. Så vi er allesammen meget berørte af situationen, siger Camilla af Rosenborg.
En del af arvefølgen
Som følge af Tronfølgeloven fra 1953 blev prinsesse Elisabeth en del af arvefølgen til tronen. Her var hun nummer 12, da hun døde.
Prinsesse Elisabeth vil blive bisat fra Lyngby Kirke. Herefter vil hun blive stedt til hvile ved siden af Claus Hermansen.
Kongehuset har i den triste anledning ændret forsiden på deres hjemmeside kongehuset.dk, der har fået en midlertidig mindeforside til ære for den afdøde prinsesse.
Bisættes på mandag
Prinsesse Elisabeth vil blive bisat fra Lyngby Kirke mandag den 25. juni klokken 13.00.
Bisættelsen vil blive forestået af tidligere kongelig konfessionarius Erik Norman Svendsen.
Prinsesse Elisabeth er døbt og konfirmeret i Lyngby Kirke, og hun vil blive stedt til hvile ved siden af filmfotograf og instruktør Claus Hermansen, som Prinsessen boede sammen med i en årrække. Det oplyser kongehuset.