Sådan får du ekstra spænding ud af dronningens nytårstale

Hvis du har et godt blik for, hvad Dronning Margrethe vil sige i sin nytårstale, så har du mulighed for at tjene en ekstra skilling til din nytårsfest

Følg Underholdning
Følg Kongelige

Igen i år har du muligheden for at spille på, hvad Dronning Margrethe vil sige i sin nytårstale.

Og det er tilsyneladende meget populært at gætte på dronningens ordvalg.

- Det er et af vores absolut mest populære underholdningsvæddemål hos Oddset, og det er gået stærkt. Da vi sidste år besluttede os for at lave odds på Dronningens nytårstale havde vi ikke forestillet os, at det ville blive så populært så hurtigt. Når det kommer til kategorien af spil, der ikke er sportspil, er det nu i toppen, siger oddsansvarlig hos Danske Spil Peter Emmike Rasmussen i en pressemeddelelse.

Her får du en kort guide til, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil spille på nytårstalen, og et par gode råd, før du spiller.

For at vinde penge på, hvad dronningen vil sige i sin nytårstale, skal du i første omgang oprette en profil på en bettingside, hvis du ikke allerede har en. Herunder finder du et udvalg af bettingsider, der tilbyder odds på talen.

Her kan du spille på nytårstalen

  • www.danskespil.dk
  • www.nordicbet.dk
  • www.bet25.dk
  • www.888sport.dk
  • www.bet365.com

Når du har oprettet dig, skal du finde det marked, der de fleste steder hedder 'Dronningens nytårstale'. Ofte finder du markedet under 'specialvæddemål' eller 'specials', hvorefter du skal vælge 'Danmark'.

Når du har fundet markedet, kan du se en oversigt over de ord, du kan spille på. Ekstra Bladet har talt med betting-ekspert Martin Ilsøe, som har et godt tip til, hvad du skal gøre, hvis du gerne vil vinde på dit væddemål.

- Man skal se, hvad hun tidligere har sagt og gå efter de 'sikre' ord, siger Martin Ilsøe.

www.kongehuset.dk kan du læse alle Hendes Majestæt Dronningens nytårstaler gennem tiden og se, om du kan finde bestemte ord, som hun ofte bruger.

Hvis du har opdaget et ord i en tale, som du vil undersøge, om hun har brugt i mange andre taler, så kan du med fordel trykke Ctrl+F, når du går ind på talerne. Med den funktion kan du søge på ordet og lynhurtigt finde ud af, om det er med i talen eller ej.

Nogle ord er dog så sikre, at det er umuligt at hive en god gevinst hjem. Eksempelvis får du kun pengene 1.01 gange igen hos de fleste bookmakere, hvis du spiller på ord som 'Danmark', 'Grønland' og 'Færøerne'.

Ekstra spænding
Er du derimod ude efter at score en lidt større gevinst, og har du råd til at lave et større sats, så har du også den mulighed. Martin Ilsøe råder dog alligevel til, at du spiller med omtanke.

- Rådet til dem, der gerne vil have spænding, det er, at man ikke skal impulsindkøbe, siger betting-eksperten, der blandt andet skriver ekspert-indlæg på www.betxpert.com.

Han har gennem flere år diskuteret betting med mange brugere, og han oplever, at det kan være svært at tale folk fra at spille på noget bestemt, fordi de allerede har låst sig fast på, at det er en god idé.

- Folk 'impulsindkøber', når de better, så hvis de tænker på ordet 'Daisy', så spiller de på det, selvom chancen for, at dronningen bruger det ord, næsten er lig nul, siger Martin Ilsøe.

Sammenlign odds
Når du har fundet det ord, du gerne vil spille på, så er det en god idé at sammenligne oddset på ordet hos de forskellige spiludbydere. Ofte kan der nemlig være stor uenighed blandt bookmakerne om sandsynligheden for at dit væddemål går hjem, når du spiller på et relativt lille marked, som dronningens nytårstale er.

Du skal desuden være opmærksom på, at det ikke er ligegyldigt, hvordan ordet bøjes. Du skal gætte det præcise ordvalg. Eksempelvis tilbyder Danske Spil odds 4 på ordet 'politi', men kun odds 1.28 på 'politiet'.

Dit væddemål afgøres ud fra, hvad der står i teksten til nytårstalen, og ikke hvad dronningen siger. Du kan altså ikke tabe eller vinde på, at Hendes Majestæt Dronningen kommer til at lave en talefejl.

Tror du, at du har en god chance for at gætte, hvad der vil blive sagt i nytårstalen, så skal du huske at spille, inden væddemålene lukkes. Spillet lukkes mellem klokken 12 og klokken 18 lørdag 31. december alt efter hvilken spiludbyder, du benytter.

Herunder kan du se, hvad danskerne spillede mest på i 2015

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind