Se billederne: Kronprinsen besøger de danske soldater i Irak

Kronprins Frederik var onsdag et smut forbi de danske styrker udstationeret i det vestlige Irak

Kronprins Frederik på besøg hos de danske soldater i Irak. (Foto: Forsvaret)
Kronprins Frederik på besøg hos de danske soldater i Irak. (Foto: Forsvaret)

De danske styrker udstationeret ved Al Asad Air Base i det vestlige Irak fik onsdag fint besøg, da kronprins Frederik kom et smut forbi.

Kronprinsen ankom natten til onsdag, og allerede kort efter ankomsten påbegyndte han det stramme program, der dog startede med en god omgang morgenmad, skriver Forsvaret på deres hjemmeside.

Derefter mødte kronprinsen blandt andet sanitetspersonel på det dansk-amerikanske felthospital, som man kan se på billedet herunder:

Foto: Forsvaret
Foto: Forsvaret

Kronprinsparret besøger i disse dage Saudi-Arabien og Qatar. På billedet ses kronprins Frederik sammen med Saudi-Arabiens konge Salman bin Abdul Aziz, der har siddet på tronen det seneste års tid. I løbet af det år er forholdene for landets indbyggere ifølge Amnesty International gået fra slem til værre. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Vagthund Hygger med Frede: Torturstater scorer kassen i Danmark

Kronprinsen, som var ledsaget af forsvarschef general Peter Bartram, brugte turen til at overvære de opgaver, som de danske soldater løser i Irak.

Her får han gennemgået planer af en af trænerne på basen:

Foto: Forsvaret
Foto: Forsvaret

Frederik og Mary på høflighedsvisit i den kontroversielle ørkenstat. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Danske kongelige Arabere nægtede at give Mary hånd

Kronprinsen besøgte desuden træningsområderne, hvor danske og lettiske instruktører gennemførte uddannelse af irakiske enheder i blandt andet gevær og tungt maskingevær, skriver forsvaret på deres Facebook.

Foto: Forsvaret
Foto: Forsvaret

Herefter gik turen forbi de australske specialstyrker og siden Flyvevåbnets radarbidrag, inden dagen blev afsluttet med et grill-arrangement.

Foto: Forsvaret
Foto: Forsvaret
 

Kronprinsen har selv gjort tjeneste i både Hæren, Flyvevåbnet, Søværnet og Frømandskorpset.

Kronprins Frederik besøgt sammen med en større dansk delegation Saudi Arabien i slutningen af februar. Her ses kronprinsen med kong Salman bin Abdul Aziz, der står i spidsen for det regime, der ifølge en britisk dokumentar har halshugget en kvinde på åben gade. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Samfund Fredes saudi-venner: Henretter kvinde på åben gade

11 kommentarer
Vis kommentarer