Sexologs forlag: Vi er frygteligt kede af det her

Forlaget, der har udgivet bogen, der netop nu trækker forsider - ikke mindst på Her & Nu - er meget kede af sagen

Kongehuset udsendte onsdag helt ekstraordinært et dementi af Her & Nu's 'afsløring'.  (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan og udklip af Her&Nu's forside)
Kongehuset udsendte onsdag helt ekstraordinært et dementi af Her & Nu's 'afsløring'. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan og udklip af Her&Nu's forside)

Det er Politikens Forlag, der har udgivet sexolog Jakob Olriks bog 'Natsværmer', hvori en ung kvinde fortæller om sine vidtgående seksuelle oplevelser med kendte personer fra det danske jetset.

Et interview med forfatteren affødte i denne uge en forsidehistorie på Her & Nu, hvor der står skrevet: 'Kendt tv-sexolog afslører Frederik UTRO i ÅREVIS'.

Jakob Olrik afviser at have udpeget kronprins Frederik som sexkøber. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Jakob Olrik afviser at have udpeget kronprins Frederik som sexkøber. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
 

Udfra devisen 'Al omtale er god omtale' burde man tro, at forlaget jubler over den megen ballade, bogen - og ikke mindst de medfølgende forfatter-interviews - har medført, men sådan forholder det sig langt fra, fortæller forlagschef Charlotte Weiss til Ekstra Bladet:

Har den massive omtale af bogen haft betydning for salget?

- Jeg har endnu ikke noget overblik, men jeg kan sige, at jeg aldrig før har været ude i noget, der minder om det her. Det er meget forskelligt, hvilken slags omtale, der har en positiv effekt på salget. Omtale har som regel en positiv afsmitning på salget, men den her omtale er jo ikke entydig positiv, så det er svært at spå om. Indtil videre går salget som forventet, siger Charlotte Weiss.

Er en mediestorm som den her noget, man håber på som forlægger?

- Nej, bestemt ikke. Jeg er frygtelig ked af det. Det må jeg sige. Jeg synes bestemt ikke, det er sjovt. Vi beklager det i høj grad.

Er det fiktion eller virkelighed?

- Vi har det standpunkt, at det, der står i den her bog, er ren fiktion. Det, der henvises til, er at finde i en dialog inde i en fiktionsbog, og den, der fremkommer med udtalelsen er oven i købet kendt i bogen for at være en, der ikke altid siger sandheden, så vi havde ikke forudset, at der kunne komme et problem ud af det

Har I haft kontakt med Jakob Olrik i forbindelse med den aktuelle sag?

- Vi har rådet ham til at holde sig til, at det er en fiktiv roman. Det er såmænd det eneste. Bogen er udgivet som fiktion og ikke som faglitteratur.

Ikke desto mindre har Jakob Olrik selv bedyret, at 90 procent af bogen er virkelig og baseret på interview med blandt andre hans ekskæreste, som ifølge bogen har haft sex med kendte og kongelige for penge.

I et interview med denne uges Her&Nu påstår han, at kronprins Frederik har betalt 50.000 kroner for sex med Olriks ekskæreste. Men torsdag meldte forfatteren ud, at han ikke kan stå ved citaterne i ugebladet.

Kort efter trak chefredaktør Erling Tind Larsen historien tilbage.