Annonce:
Annonce:

Trods genforening: Dronningen er tavs

Dronningen havde stadig intet nyt at fortælle om sit og prins Joachims forhold, selv efter at de har været i kontakt med hinanden

Ekstra Bladet ville gerne have spurgt dronning Margrethe om hendes genforening med sønnen prins Joachim, men det havde regenten ikke tid til

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Tidligere fredag skrev B.T., at prins Joachim har aflagt sin mor, dronning Margrethe, et visit, hvor de to talte sammen. Og kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, bekræftede dette.

Dette sker oven på den offentlige familiestrid, som har udspillet sig i medierne, efter at dronningen udstedte en pressemeddelelse om, at prins Joachims børn ikke længere skulle tiltales som 'prinser' og 'prinsesse' allerede fra 1. januar 2023, og ikke når de blev 25 år, som ellers havde været på tale til et møde i maj.

Fredag mødte Ekstra Bladet dronning Margrethe ved overrækkelsen af Niels Bohr-prisen for at høre hende om, hvad hun og prins Joachim havde talt om.

Men det var en dronning af utrolig få - ja faktisk ingen - ord, som mødte op til arrangementet. Hun havde nemlig intet at sige til spørgsmålet.

Annonce:

Enige om at se fremad
Kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, skrev tidligere i en udtalelse, at det var korrekt, at dronningen og prins Joachim var mødtes, og at 'alle var enige om at se fremad'.

- Ja, det er korrekt, at dronningen og prins Joachim har talt sammen på Fredensborg. Alle er enige om at se fremad, og som dronningen selv har givet udtryk for, så ønsker hun og prins Joachim ro til at finde vej igennem denne situation.

Men det var altså ikke noget, dronningen ønskede at uddybe.

Både prins Joachim, grevinde Alexandra og prins Nikolaj var ude i sidste uge og udtale, at de alle har været kede af det, og stillet sig uforstående over for den drastiske beslutning, samt at børnene 'har følt sig udstødt'.

Engell: Et stort selvmål

Ønsker ro
I en pressemeddelelse, som blev udsendt tidligere på ugen, skrev dronning Margrethe, at hun håbede, at familien kunne få ro.

Annonce:

'Jeg har truffet min beslutning som dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af.

Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation'.

Læs hele dronning Margrethes udtalelse her:

Der har i de seneste dage været stærke reaktioner på min beslutning om den fremtidige brug af titler for Prins Joachims fire børn. Det påvirker mig naturligvis.

Min beslutning har været længe undervejs. Med mine 50 år på tronen er det naturligt både at se tilbage og at se frem. Det er min pligt og mit ønske som dronning at sikre, at monarkiet til stadighed former sig i pagt med tiden. Det forudsætter indimellem, at der skal træffes svære beslutninger, og det vil altid være vanskeligt at finde det rette tidspunkt.

At bære en kongelig titel indebærer en række forpligtelser og opgaver, som fremover skal påhvile færre medlemmer af den kongelige familie. Denne tilpasning, som jeg ser som en nødvendig fremtidssikring af monarkiet, ønsker jeg at foretage i min tid.

Jeg har truffet min beslutning som dronning, mor og farmor, men jeg har som mor og farmor undervurderet, hvor meget min yngste søn og hans familie føler sig berørt. Det gør et stort indtryk, og det er jeg ked af.

Ingen skal være i tvivl om, at mine børn, svigerbørn og børnebørn er min store glæde og stolthed. Jeg håber nu, vi som familie kan få ro til selv at finde vej igennem denne situation.

Margrethe R

Ekstra Bladet har tidligere været i kontakt med grevinde Alexandras presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen, der heller ingen kommentarer har til mødet mellem dronningen og prins Joachim.

Dronningens millioner: Aktiehaj og udlejer

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: