Annonce:
Annonce:

Flytte-prinsen: Joachim forlader Danmark

Først var det Møgeltønder, der blev forladt, og nu siger prins Joachim og resten af familien også au revoir til Klampenborg og Danmark, når turen går til Frankrig

Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Prins Joachim og familien bestående af prinsesse Marie og parrets to børn, prins Henrik og prinsesse Athena, flytter til Paris til efteråret.

Det skyldes, at den 49-årige prins er optaget på en militæruddannelse i Frankrig.

Det oplyser kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby, i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at der er tale om Frankrigs højst rangerende militære lederuddannelse, og at prins Joachim vil være tilknyttet den fra september i år til sommeren 2020.

Herefter går turen atter hjem til Danmark for familien.

- Opholdet er midlertidigt og i den periode uddannelsen finder sted, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til Ekstra Bladet.

Annonce:

Ifølge pressemeddelelsen inviterede den franske forsvarsminister Joachim til at deltage i uddannelsen i forlængelse af det franske statsbesøg i Danmark sidste år. Han er den første danske officer, der deltager i uddannelsen. Uddannelsen finder sted seks dage ugentligt og foregår på École Militaire i Paris. 

Joachim og Marie sammen med børnene Henrik og Athena på Tønder Festival i 2016. Foto: Per Lange
Joachim og Marie sammen med børnene Henrik og Athena på Tønder Festival i 2016. Foto: Per Lange

Jordkongen Joachim: Så mange millioner er han god for

Prins Joachim har siden 2015 haft job som forsvarschefens særlige sagkyndige i forhold til reserven. Han begyndte sin militære karriere som rekrut i 1987 i Dronningens Livregiment.

Familien overtog luksusvillaen på Emiliekildevej i Klampenborg i oktober 2014, da de havde afhændet Schackenborg Slot i Sønderjylland til en fond. Prins Henrik på ni og prinsesse Athena på syv går begge på den katolske Sct. Joseph Søstrenes Skole i Ordrup.

Kongehuset understreger, at den franske visit ikke får nogen betydning for parrets protektioner.

Det er ikke første gang, at Joachim går i skole i sin fars hjemland. I perioden 1982 til 1983 gik både han og kronprins Frederik på kostskole i Normandiet.

Jokkes franske uddannelse

- Uddannelsen kører primært på Centre des Hautes Études Militaires, hvor 30 højtrangerende officerer deltager.

- Størstedelen af deltagerne er franskmænd.

- Uddannelsen fokuserer på at forberede officererne på positioner med det højeste ansvar samt at udvikle deres evne til at løse strategiske militærspørgsmål samt spørgsmål af politisk-militær karakter.

- Undervisningen i Paris foregår som en blanding af paneldiskussioner, kurser og studieture.

- Under uddannelsen skal deltagerne på flere rejser. Det hold, der begyndte i efteråret, kommer i løbet af uddannelsen til London, Berlin, Tallinn, Helsinki, Washington og Beijing ligesom holdet har besøgt Operation Barkhane, der skal forhindre terrorgrupper og oprører i at få fodfæste i den afrikanske Sahel-region på tværs af Sahara.

- En mindre del af uddannelsen, der varetages af Institut des Hautes Études de la Défense Nationale fokuserer på strategisk ledelse og offentlig forvaltning.

- Uddannelsen finder sted på École Militaire, der ligger i Paris. Byggeriet begyndte i 1750, og skolen åbnede i 1760. Napoleon Bonaparte har taget sin militære uddannelse på skolen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: