Heidi viste billede af sit brunkagehus: Så ringede kongehuset

- Jeg troede, det var min bror, der drillede mig, lyder det fra Heidi Sagli Lie

Foto: Heidi Sagli Lie.
Foto: Heidi Sagli Lie.

Heidi Sagli Lie fra Trondheim i Norge tog i år udfordringen op og lavede sit eget brunkagehus. Hun brugte fem uger på projektet, og da det endelig stod færdig, tog hun et billede af det og lagde det på Instagram.

Hun er vant til at få positive tilbagemeldinger for sine kager, efter hun for to år siden deltog i det norske tv-program 'Kakekrigen' (på dansk 'Kagekrigen', red.).

Men første søndag i advent ringede hendes telefon - og denne gang var det ikke helt almindelig beundrer. Norges kronprinsesse Mette-Marit havde nemlig set billedet på instagram, og hun bad derfor kongehusets kok om at ringe til Heidi Sagli Lie i håb om at få opskriften på det imponerende brunkagehus.

- Jeg troede bare, det var for sjov, da en person ringede og sagde, at det fra kongeslottet i Oslo. Jeg troede, det var min bror, der drillede mig, men så begyndte hun at stille detaljerede spørgsmål om, hvordan det var lavet, og så gik det op for mig, at det faktisk var en fra slottet, siger hun til den norske avis Dagbladet.

Hun fortæller samtidig, at hun gerne ville lave et brunkagehus til kongehuset, men at hun frygtede, at det ville gå i stykker, når det skulle transporteres til slottet.

- Havde jeg boet lidt tættere på, kunne jeg have lavet en mindre udgave af huset og så givet det til kongefamilien. Desværre er det ikke muligt at fragte sådan et hus, uden det falder sammen, understreger hun over for Dagbladet.

Ifølge avisen bekræfter det norske kongehus, at de har været i kontakt med Heidi Sagli Lie.

- Kronprinsessen så det flotte brunkagehus på Instagram og ville gerne prøve at lave et selv. Derfor tog vi kontakt til vedkommende, siger Ole Edvard Wold-Reitan, der er kommunikationschef ved slottet.