Kendt tysk avis: Er dronning Margrethe snart officielt single?

Den tyske avis Bild hæfter sig ved, at Danmarks dronning igen måtte undvære sin mand, da der tirsdag var bal for nogle af landets største kulturpersonligheder

Kendt tysk avis: Er dronning Margrethe snart officielt single?

I starten af råret ankom Kong Henrik til sin sidste officielle nytårskur

Tirsdagens kunstnerbal for en række kulturpersonligheder på Christiansborg Slot, hvor dronning Margrethe var vært uden sin mand ved sin side, vækker opsigt i udlandet.

Til et billede af dronning Margrethe og kong Henrik, der er revet over på midten, stiller den store tyske avis Bild spørgsmålet: 'Er dronning Margrethe snart officielt single?'

- Sammen var prins Henrik og dronning Margrethe de adeliges 'dreamteam'. Men lader de nu 49 års ægteskab diskret løbe ud?, spørger de i artiklen.

Kendte til hofbal: Vi savner Henrik

'Det virker som en skilsmisse'
Avisen har talt med den danske kongehus-kritiker Trine Villemann, som fortæller, at 'det virker som en skilsmisse'.

- Man har ikke set dem sammen siden den 15. januar, siger hun til Bild.

Ekstra Bladet talte onsdag med Trine Villemann, som undrede sig over, at Henrik ikke var med til dronningens kunstnerbal på Christiansborg Slot.

- Det er en stor aften for hende. Hun er iblandt det, hun ser som ligesindede. Hun fester med sine egne. Det er helt forkert, at han ikke er med, i det mindste bare som en ægtefælle, der støtter sin kone, sagde Trine Villemann.

Dronning Margrethe fortalte i sin nytårstale, at kong Henrik nu havde besluttet at gå på pension.

I aften skal de kendte til bal på slottet: Det skete der sidst