Prins Christian testet positiv for corona

Prins Christian er testet positiv for coronavirus

Prins Christian er blevet testet positiv for coronavirus efter et udbrud på hans skole. Foto: Philip Davali
Prins Christian er blevet testet positiv for coronavirus efter et udbrud på hans skole. Foto: Philip Davali
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Kronprinsparrets ældste søn, prins Christian, er blevet testet positiv for coronavirus.

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Christian er blevet smittet med virussen efter et lokalt udbrud på hans skole.

'Kronprinsparret blev i går, søndag den 6. december 2020, orienteret om et lokalt smitteudbrud af COVID-19 på Tranegårdskolen i Hellerup', lyder det i pressemeddelelsen.

'Prins Christian er efterfølgende testet positiv for covid-19. Hans Kongelige Højhed opholder sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg. Ud over Kronprinsfamilien har Prins Christian ikke været i kontakt med øvrige medlemmer af den kongelige familie i den seneste tid', lyder det videre.

Dermed er dronning Margrethe eller andre fra den royale familie ikke umiddelbart i fare for at være blevet smittet af den 15-årige prins.

Det fremgår ikke, om prins Christian har nogen symptomer.

Har modtaget rådgivning
Kronprinsfamilien, der udover kronprins Frederik og kronprinsesse Mary består af deres fire børn, ​prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine, har ifølge kongehusets kommunikationafdeling siden smitten modtaget rådgivning fra Styrelsen for Patientsikkerhed vedrørende smitteopsporing og test.

Kronprinsfamilien er lige nu i isolation, efter prins Christian er blevet testet positiv for coronavirus. Foto: Mogens Flindt
Kronprinsfamilien er lige nu i isolation, efter prins Christian er blevet testet positiv for coronavirus. Foto: Mogens Flindt
 

Kronprinsfamilien vil i de kommende dage opholde sig i isolation i Frederik VIII’s Palæ, indtil det efter de gældende retningslinjer igen er sikkert at afbryde isolationen, lyder det videre fra kongehuset.

Ekstra Bladet har været i kontakt med kongehusets kommunikationsafdeling, der oplyser, at de i skrivende stund ikke har yderligere kommentarer.

De ønsker derfor heller ikke at uddybe, hvordan prins Christian har det, og hvor hårdt han er ramt af coronavirus.

Sundhedsministeren fortalte i sidste uge, at unge mellem 15 og 25 år udgør en fjerdedel af de smittede i hovedstadskommunerne.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+