Annonce:
Annonce:

Skatteborgerne betaler: Kæmpe lønstigning til Alexandra

Grevindens apanage er steget med 840.000 kroner siden 2004

Da Ekstra Bladet lavede mobilformatet ‘VTV’ forsøgte vi at få et svar fra Alexandra omkring apanagen. Se hvad hun svarede her
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Skatteborgerne betaler Grevinde Alexandras million-årsløn, og den vokser hvert halve år.

Efter den blev fastsat til 1,56 millioner i 2004, hvor grevinden blev separeret fra Prins Joachim, er den steget kraftigt. I 2017 står den 52-årige grevinde til at få udbetalt 2,4 millioner kroner. Med andre ord en lønstigning på 840.000 kroner.

Det skriver SE og HØR.

(Foto: Jonas Olufson)
(Foto: Jonas Olufson)
 

Vild luksus: Nu kan du købe Alexandras sommerhus

I sidste uge kunne SE og HØR fortælle, at Kongehuset efter separationen fik gennemtrumfet en lukrativ lov for grevinden. Her fik hun livslang forsørgelse - angiveligt - for at holde på sine royale hemmeligheder. Og samtidig er der i loven indbyggede halvårlige lønhop, som giver flere knaster på kistebunden.

Hun har derfor ikke til udsigt at få mindre fremover.

Annonce:

Ifølge omregningsportalen oldmoney.dk svarer stigningen modregnet inflation til en reallønstigning på omkring 400.000 kroner.

Dronningen får 6,5 millioner om måneden
Alexandra er naturligvis ikke den eneste, skattebrogerne er med til at betale for. Den årlige apanage til Dronning Margrethe er fastsat i lov nr. 491 af 7. juni 2001.

Per 1. april 2016 udgør statsydelsen 6.586.371,63 kr. pr. måned, hvoraf Kong Henrik modtager 10 procent og prinsesse Benedikte 1,5% svarende til henholdsvis 658.637,16 kr. og 98.795,57 kr., skriver kongehuset på sin hjemmeside.

Det betyder altså, at dronningens 'løn' lyder på godt 79 millioner kroner - hvoraf hun afleverer en tiendedel til sin mand, og knap 1,2 millioner til sin søster.

Pengene til dronningen og Kong Henrik skal dække regentparrets omkostninger til personale, hoffets drift, administration og ejendomme samt omkostninger af mere privat karakter.

Kronprins Frederik er også på statens lønningsliste. Tronarvingen får 1.621.211,90 kr. pr. måned (hvoraf kronprinsessen modtager 10 procent). Det svarer til en årlig ydelse på knap 19,5 millioner om året.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Selv ikke en prins kan få det hele
Annonce:
Annonce:

Mystisk mordkomplot

Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: