Sverige i svime over kongelig barsel: Her er det første foto af vores nye babyprins

Prins Carl Philip og prinsesse Sofia har forladt hospitalet med deres nyfødte og endnu unavngivne babyprins

- Nu har dronningen og jeg snart nok til et helt fodboldhold, siger svenske kong Carl Gustav. Dette foto er taget i juli 2016, inden det sidste nye skud på den royale stamme var blevet skabt. Foto: Anna Lena Ahlström
- Nu har dronningen og jeg snart nok til et helt fodboldhold, siger svenske kong Carl Gustav. Dette foto er taget i juli 2016, inden det sidste nye skud på den royale stamme var blevet skabt. Foto: Anna Lena Ahlström

Sverige går i disse timer babyamok, efter nyheden om, at 38-årige prins Carl Philip og hans kone, 32-årige prinsesse Sofia, har forladt Danderyds Sjukhus og er taget hjem til de private gemakker med den nyfødte og endnu unavngivne prins.

Og det svenske kongehus har da også selv været med til at sparke til hysteriet.

Det svenske prinsepar har valgt at gå totalt uden om offentligheden, men tilsyneladende også uden om hoffets tilknyttede fotograf, da det første billede af prinsen uden for barselsgangen på sygehuset skulle foreviges.

I hvert fald lader kvaliteten på billedet noget tilbage at ønske, viser det foto, som det svenske kongehus har publiceret på Instagram.

Svenske Expressen fortæller, at der for offentligheden er tale om det allerførste foto af den nye babyprins.

Desværre er der tilsyneladende næsten gået Michael Jackson i forældrene, når det handler om lysten til at vise barnet ordentligt frem. I stedet for at vise drengens ansigt, har de dækket den lille babybasse så totalt til, så man hverken kan fornemme, om drengen har træk efter sin far eller fra sin mor.

Den lille dreng er på billedet spændt så omhyggeligt fast i en autostol, så end ikke et eventuelt hår på babyens isse kan få lov til at bevæge sig i vinden. Desuden har drengen hue på og et filttæppe.

Kongehuset har under billedet skrevet, at prinsefamilien nu har forladt sygehuset og er hjemme igen. Og så er det i øvrigt tidligere blevet oplyst, at prinsen var 49 centimeter og vejede 3,4 kilo med fødslen.

Flere end 20.000 har i løbet af en time set stort på billedkvaliteten og har kvitteret for modtagelsen med et like. Opslaget har også fået et par kommentarer med på vejen.

Brugeren ub_joh skriver måske med slet skjult hentydning i en af kommentarerne:

- Håber vi får lov til at se mere af den lille prins snart.

Den lille babyprins er Carl Philip og Sofias andet barn. Parret er i forvejen forældre til et-årige Alexander.

Kong Carl Gustav har modsat offentligheden set mere til drengen. Han er i hvert fald i stand til at sige:

– En velskabt ung mand. Nu har dronningen og jeg snart (børnebørn - red.) nok til et helt fodboldhold.