Annonce:
Annonce:

Alvorlige beskyldninger mod Charles

Den britiske kronprins' mange stiftelser og fonde har modtaget store donationer, mens giverne angiveligt som tak er blevet hædret med fornem britisk orden

Prins Charles er indblandet i en skandale, der handler om, at rigmænd med store donationer 'køber' sig til hædersbevinger. Foto: Ritzau Scanpix
Prins Charles er indblandet i en skandale, der handler om, at rigmænd med store donationer 'køber' sig til hædersbevinger. Foto: Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg Kongelige

Har du penge - altså rigtig mange af dem - så kan du få, noget der normalt ikke kan købes, nemlig en fornem orden.

Det er i korte træk kernen i den skandale, prins Charles netop nu befinder sig i.

Den 72-årige britiske tronarving er gennem de seneste uger blevet beskyldt for at medvirke til at 'handle' med æresordner og britisk statsborgerskab. Pengene fra dette virke er gået til prinsens mange velgørende stiftelser og fonde.

Sagen, der i britiske medier har fået navnet 'Cash-for-honours', involverer en række mellemmænd, der mod betaling har arrangeret møder mellem rige givere og prinsen af Wales.

Således har prins Charles ifølge The Guardian mindst ni gange mødtes med William Bortrick, der angiveligt har formidlet en række af møderne mellem Charles og de 'ordenslystne', gavmilde donorer.

Annonce:

Bortrick og prinsen har blandt andet mødt hinanden i England, Skotland og Saudi-Arabien i løbet af de seneste syv år.

Sunday Times skriver, at Bortrick angiveligt har modtaget tusindvis af britiske pund for at fikse, at en saudisk milliardær den fornemme orden Order of the British Empire, der kan tildeles for fremragende civil eller militær indsats for Commonwealth.

Clarence House, prinsens kontor, har tidligere på måneden sagt til CNN, at prins Charles ikke kender noget til 'handlerne'.

- Prinsen af Wales har ikke kendskab til det påståede tilbud om æresudnævnelser eller britisk statsborgerskab baseret på donationer til hans velgørende formål. lyder det fra Clarence House.

Annonce:

Støtter undersøgelse
Udtalelsen kom, efter at britisk politi havde oplyst, at man så på oplysninger om, at en af prinsens nære ansatte, Michael Fawcett, angiveligt har brugt sin position til at sikre, at den saudiske forretningsmand Mahfouz Marei Mubarak i 2016 blev udnævnt til kommandør af den britiske imperieorden af prins Charles.

Det skete ved en privat ceremoni på Buckingham Palace. Udnævnelsen skulle angiveligt hjælpe ham til at styrke hans ansøgning om britisk statsborgerskab.

Som tak donerede han 1,5 millioner pund til restaurering af bygninger ejet af prinsens stiftelse.

Clarence House oplyser, at prinsen støtter politiets undersøgelse.

Fawcett har frivilligt trukket sig som administrerende direktør i stiftelsen Prince's Foundation, mens sagen undersøges.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: