Frisos hustru deltager ikke i dronningefejring

Prinsesse Mabel har meldt afbud, fordi hendes mand stadig ligger i koma efter skiulykke

Prins Frisos hustru Mabel har meldt afbud til den traditionelle dronninge-fejring i Holland på grund af sin mands tilstand. Foto: Kerstin Joensson AP
Prins Frisos hustru Mabel har meldt afbud til den traditionelle dronninge-fejring i Holland på grund af sin mands tilstand. Foto: Kerstin Joensson AP

Den sørgende prinsesse Mabel deltager ikke i 'Koninginnedag' (dronninge-dag, red.), der er en stor national festdag i Holland, fordi hendes mand, prins Johan Friso stadig ligger i koma efter en dramatisk skiulykke i Østrig for halvanden måned siden.

'Koninginnedag' er en fast årlig tradition i Holland den 30. april, og resten af kongefamilien deltager i festlighederne i byerne Rhenen og Veenendaal uden ændringer i programmet. Heriblandt Johan Frisos mor, dronning Beatrix. Det blev annonceret på en pressekonference i Rhenen i går.

De royale vil først besøge Rhenen, hvor de deltager i den gamle, lokale tradition, toiletkummekast, og derefter tage videre til Veenendaal, der ligger lige i nærheden, ifølge Radio Nethersland's worldwide.

Jim Kenneth Thoresen (tv) var med til at grave prins Johan Friso fri fra lavinen i Lech i Østrig. Billedet er taget få minutter før sneskredet skete. (Privatfoto) Intl. kongelige 'Vi gravede prins Friso fri'

Det var først uvist, om festlighederne ville blive aflyst, men bortset fra prins Friso og Mabel vil de øvrige medlemmer af den kongelige familie være til stede.

Dyb respekt
- Vi har derfor dyb respekt for den kongelige familie og især hendes majestæt. At de har mod og styrke til at gå videre med festen, sagde dronningens kommissær i Utrecht, Roel Robbertsen, på en pressekonference i går.

For knap en uge siden offentliggjorde dronning Beatrix og prinsesse Mabel et brev, hvor de takkede for støtten efter den tragiske lavineulykke.

Dronning Margrethe føler med den hollandske kongefamilie, som er ramt af en stor tragedie efter prins Frisos skiulykke og efterfølgende koma. (Arkivfoto: All Over Press) Danske kongelige Dronningen om skiulykke: Frygteligt og tragisk

- Efter Prins Frisos ulykke, har vi modtaget mange sympati-tilkendegivelser og tanker fra hele Holland og ud over vores grænser. Vi og vores familie er dybt berørt over, at så mange mennesker har Friso i deres hjerter og deler vores bekymring. Alle opmuntrende ord, forhåbninger, rørende beskeder, bønner og blomster er en stor støtte for os og giver os mod i en meget svært periode, fuld af uvished. Jeres medfølelse betyder rigtig meget for os, skrev Beatrix og Mabel i et brev, som de begge underskrev.

Desværre ser situationen for prins Johan Friso fortsat sort ud, efter han blev begravet i en lavine 17. februar i år.

Lægerne har ikke gode nyheder om prins Friso. (Foto: AP) Intl. kongelige Prins Friso svært hjerneskadet

Godt en uge efter lavineulykken fortalte doktor Wolfgang Koller, direktør for traumecentret på sygehuset i Innsbruck, på en kort pressekonference, at Friso havde fået en svær hjerneskade.

- Det vil tage år, før prinsen vågner, hvis det nogensinde sker, lød den barske dom fra lægen.

Prins Friso ligger nu på Wellington Hospital i London. Prinsen og hans familie har boet i London i mange år, og det blev også vurderet, at det var den bedste løsning for prinseparrets to børn at vende tilbage, så de kan få mest mulig kontinuitet og stabilitet, har kongehuset tidligere skrevet på deres hjemmeside.

0 kommentarer
Vis kommentarer